prognoze

Prognoză meteo 23 iulie 2016 – canicula se intensifică

 

temperaturi:

– Noaptea care urmează aduce valori minime de 10 – 12 grade în zonele montane, 15 – 17, 18 grade în Moldova, Transilvania, Maramureș și zona Subcarpaților. Pe Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Banat și Crișana, temperaturile minime se vor duce spre 18 – 20, 21 de grade, caracterizând din nou o noapte tropicală. Maximele de mâine vor readuce canicula pe Banat, Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei, locuri unde se vor atinge 34 – 35 de grade. În Dobrogea, nordul și centrul Moldovei, Transilvania și Crișana, maximele se vor opri la 27 – 29, 30 de grade.

image

image

nebulozitate:

– Nici ziua de mâine nu va aduce nori negri pe cerul României, nebulozitatea joasă care s-ar putea să își mai facă simțită prezența urmând să fie doar de decor.

image

ceață:

– O nouă zi fără ceață. Dar asta nu supără pe nimeni.

image

precipitații:

– Ceva șanse de precipitații pe timpul nopții în zona Crișanei, iar spre după-amiază, seară, vestul Transilvaniei și Apuseni.

image

vânt:

– Un vânt liniștit și calm pe tot parcursul intervalului de prognoză.

image

fenomene convective:

– CAPE slab pe sudul Moldovei, Dobrogea, zonele montane, Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana (sub 250 j/Kg). CAPE moderat pe Banat și Crișana, cu valori de 750 – 900 J/Kg. Lifted Index negativ pe Banat, Crișana, Apuseni și un pic pe vestul Meridionalilor, cu valori de –1 spre –3 K. Apa precipitabilă: 12 – 15 mm pe nordul Orientalilor, 25 – 30 mm pe restul regiunilor, cu excepția Banatului și Crișanei unde pot fi valori de 35 – 40 mm. Thompson Index bun pe zonele montane, pe Banat și sudul Crișanei, cu valori de 32 – 34, 36 K. Forfecarea tot la valori de 12.5 m/s se păstrează. Se păstrează șanse ca mâine să apară ceva fenomene convective (nu foarte puternice), caracterizate prin ploi având caracter torențial (20 – 25 mm), grindină de mici dimensiuni, vânt ce poate lua aspect de vijelie și fenomene orajoase.

image

image

image

image

image

concluzii:

– Canicula prinde putere pe sud și vest, ploile rare sau spre deloc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *