prognoze

Prognoză meteo 19 iulie 2016 – zi liniștită de vară

 

temperaturi:

– Noaptea care urmează va fi una cu temperaturi plăcute la nivelul întregii țări, cu valori de la 7 – 9 grade în zonele montane înalte, 10 – 12, 13 grade în celelalte zone montane, 15 – 17, 18 grade pentru restul regiunilor. Pe estul Munteniei și sudul Moldovei se pot atinge și valori de 19, 20 de grade. Maximele de mâine pleacă de la valori 13 –15, 16 grade pe zonele montane, 20 – 22, 23 de grade pe nordul și centrul Moldovei, Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana, zona Subcarpaților și Dobrogea. Pe Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei se vor atinge cele mai mari valori, de 25 – 27, 28 de grade.

image

image

nebulozitate:

– Dacă pe timpul nopții norii joși vor fi persistenți mai ales pe jumătatea nordică, estică și vestică, dimineața și prânzul aduc nori joși pe întreaga țară. Spre seară cerul începe să se însenineze prin Dobrogea, sud estul Munteniei, sudul Moldovei și Oltenia.

image

ceață:

– Puține condiții de ceață, la începutul nopții, pe Crișana și vestul Meridionalilor.

image

precipitații:

– Vom mai avea parte de ceva ploi slabe prin Crișana și zonele montane, asta pe timpul nopții, pentru că în restul zilei ploile nu prea vor mai fi prezente, decât izolat, prin nordul Orientalilor.

image

vânt:

– Intensificările de vânt rămân de interes și mâine, pe Moldova, Dobrogea, Oltenia și Crișana, cel puțin până la orele serii. Pe Moldova, mai ales, rafalele pot ajunge și la 55 – 60 km/h.

image

fenomene convective:

– CAPE slab la nivelul întregii țări (sub 250 J/Kg). Lifted Index pozitiv pe toată țara. Așadar, nu avem speranțe pentru o zi cu fenomene convective.

image

image

concluzii:

– O zi de vară cu temperaturi plăcute, fără precipitații, doar vântul urmând să deranjeze prin anumite zone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *