prognoze

Prognoză meteo 13 iulie 2016 – caniculă și furtuni pe vest, nord-vest

 

temperaturi:

– Noaptea care urmează va aduce valori minime de la 10 – 12, 13 grade în zonele montane, 17 – 19 grade pentru restul regiunilor, cu excepția Maramureșului, Crișanei, Banatului și sudul extrem al Olteniei, unde se vor atinge temperaturi pentru nopți tropicale, de 22 – 23 de grade. Maximele de mâine pleacă de la valori de 21 – 23, 24 de grade în zonele montane, 31 – 33, 34 de grade în restul regiunilor, cu vârf de 35 – 36 de grade pe Banat și Crișana, caracterizând, așadar, o vreme caniculară.

image

image

nebulozitate:

– Ceva nori joși, dar cu o acoperire de sub 50%, vor avea parte pe parcursul zilei de mâine cei din Dobrogea. în rest, un cer senin, cu aproape zero nori.

image

ceață:

– Nu vom avea condiții de ceață pentru ziua de mâine.

image

precipitații:

– Puține ploi își pot face apariția spre seară mai ales prin Meridionali și nordul Orientalilor, iar la finalul intervalului și prin Banat.

image

vânt:

– Vântul va prezenta unele intensificări mai susținute mâine pe zona Moldovei și Dobrogei, unde se pot atinge și 40 km/h. spre seară vom avea parte de un vânt slab la nivelul întregii țări.

image

fenomene convective:

– CAPE slab (până în 250 J/Kg) pe Banat, Crișana, Maramureș, nordul Moldovei și Dobrogea. CAPE moderat (de până la 900 – 1000 J/Kg) pe Banat, nordul Orientalilor, Crișana și Maramureș. Lifted Index negativ tot pe aceleași regiuni menționate mai sus, cu valori de la –2 K spre –4, –5 K. Apa precipitabilă va fi la 15 – 20 mm pe arii extinse, cu excepția Banatului, Crișanei, nordului Moldovei și sud-estul Munteniei, unde parametrii vor fi la 30 – 35 mm. Thompson Index optim va fi tot pe Banat, Crișana, Maramureș și nordul Orientalilor, cu valori de 34 – 36, chiar 38 K. Forfecare poate apărea doar pe seară, pe nordul țării, la valori de 10 – 12,5 m/s. Parametrii mai sus menționați dau ceva șanse la fenomene convective mâine după amiază și seara pe Banat, Crișana, Maramureș și nordul Orientalilor.

image

image

image

image

image

concluzii:

– Caniculă pe vest, temperaturi aproape de caniculă și pe restul țării. După amiaza și seara avem condiții de furtuni pe vest, nord-vest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *