prognoze

Prognoză meteo 12 iulie 2016 – zi de cuptor

 

temperaturi:

– Noaptea care urmează aduce temperaturi în creștere la nivelul întregii țări, apropiindu-ne, din nou, de nopți tropicale. În zonele montane vom avea minime de 10 – 12, 13 grade, în timp ce pentru restul regiunilor vom avea parte de valori minime de 18 – 20 de grade, chiar 21 de grade pe sudul Olteniei. Maximele de mâine aduc caniculă pe Banat, Crișana, Oltenia și vestul Munteniei, unde se vor atinge 34 – 35 de grade. În Dobrogea vom avea 28 – 29 de grade, în timp ce în restul regiunilor vom avea parte de maxime de 31 – 33 de grade.

image

image

nebulozitate:

– Ziua de mâine vine cu un cer senin pe tot parcursul intervalului de prognoză.

image

ceață:

– Nicio șansă de ceață pentru mâine.

image

precipitații:

– Nicio șansă de ploi pentru mâine.

image

vânt:

– Vântul va sufla slab spre moderat, cu intensificări un pic mai susținute pe Moldova și Muntenia, dar mai ales pe Dobrogea.

image

fenomene convective:

– CAPE slab pe Banat, Crișana, Maramureș și nordul Moldovei (până în 250 J/Kg). Lifted Index negativ (-1, –2 K) tot pe Banat, Crișana, Maramureș și nordul Moldovei. Apa precipitabilă va fi la 15 – 20 mm în cea mai mare parte a țării, doar pe Banat și Crișana putând ajunge la 25 mm. Thompson Index de 30 – 32 K pe nordul Orientalilor, nordul Maramureșului și Apuseni. Forfecare inexistentă mâine. Și ziua de mâine aduc parametrii destul de slabi pentru fenomene convective, în ciuda unui LI negativ și a unui CAPE extrem de slab.

image

image

image

image

image

concluzii:

– Intrăm într-o perioadă caniculară în mare parte din țară, iar ploile încă nu apar în peisaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *