prognoze

Prognoză meteo 11 iulie 2016 – revine canicula

 

temperaturi:

– Temperaturile minime vor pleca de la valori de 7 – 9, 10 grade în zonele montane, 12- 14 grade în Transilvania, nordul Moldovei, 16 – 18, 19 grade în restul regiunilor, cu posibil de 20 de grade pe sudul extrem al Olteniei, Munteniei. Maximele de mâine confirmă tendința de creștere a temperaturilor, astfel că ne vom apropia de valori de la 18 – 20 de grade în zonele montane, 22 – 2, 25 de grade în Transilvania, izolat prin nordul și centrul Moldovei și Maramureș. Pentru Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei și Dobrogea sunt așteptate temperaturi maxime de la 28 – 30, 31 chiar 32 de grade.

image

image

nebulozitate:

– Urmează o zi în care nebulozitate nu va crea probleme, norii prezenți pe cer urmând să fie doar de decor.

image

ceață:

– Nici mâine ceața nu va fi un fenomen cu care să ne intersectăm.

image

precipitații:

– Cel puțin pentru moment ploile nu își fac apariția pe la noi.

image

vânt:

– Pe tot parcursul zilei de mâine vântul va sufla, la nivelul întregii țări, slab.

image

fenomene convective:

– CAPE slabe, de până în 250 J/Kg, pe Maramureș și izolat prin zonele montane. Lifted Index ușor negativ, de –1 spre –2 K, tot pe Maramureș, nordul Moldovei și Apuseni. Apa precipitabilă va fi la valori de 15 – 20 mm pe arii extinse, iar pe Moldova și Dobrogea chiar la 25 – 30 mm. Thompson Index va putea ajunge la un 28 – 30 K doar pe zonele montane, izolat. Forfecare am putea avea tot pe nordul extrem, în jurul a 12 m/s. Dacă ne uităm pe parametrii prognozați, singurele șanse de ceva fenomene convective, slabe, ar putea fi pe zona Maramureșului și izolat nordul Moldovei.

image

image

image

image

image

concluzii:

– Intrăm într-o nouă perioadă de caniculă, chiar de mâine, mai ales pe zona Luncii Dunării. De la jumătatea săptămânii revin și fenomenele de instabilitate, chiar severă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *