prognoze

Prognoză meteo 07 iulie 2016 – temperaturi plăcute

 

temperaturi:

– Noaptea care urmează vom avea temperaturi minime de la 8 –10 grade în zonele montane înalte, 12 – 14 grade în celelalte zone montane, 14 –16, 17 grade în Moldova, Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat și zona Subcarpaților. Pe Oltenia, Muntenia și Dobrogea minimele se vor apropia din nou de pragul de caniculă, cu valori cuprinse între 19 – 21 de grade. Maximele zilei de mâine, în scădere, vor pleca de la 14 –16, 17 grade în zonele montane, 20 – 22, 23 de grade în Dobrogea, Transilvania, Maramureș, Crișana, nordul și centrul Moldovei. Banatul, sudul Moldovei, estul Munteniei se vor opri la maxime de 24 – 25 de grade, în timp ce valorile cele mai ridicate ale zilei, de 26 – 27 de grade, le vom avea pe sudul Moldovei și sudul Olteniei și Munteniei.

image

image

nebulozitate:

– Norii joși prezenți pe arii extinse pe parcursul nopții nu vor avea un grad de acoperire mai mare de 50%. Pentru restul intervalului de prognoză vom avea parte de un cer senin.

image

ceață:

– Condiții slabe de ceață la începutul nopții pe sudul Moldovei și pe sudul extrem al Munteniei.

image

precipitații:

– Pe timpul nopții sunt așteptate precipitații slabe pe sudul Moldovei, Meridionali, sudul Munteniei și Dobrogea. Puținele ploi de vară din după amiaza de mâine se vor concentra tot pe sudul Munteniei.

image

vânt:

– Dimineața și după amiaza zilei de mâine vor aduce un vânt destul de activ la nivelul întregii țări. Rafalele de vânt se vor apropia și de 35 – 40 km/h. Seara vântul se calmează la nivelul întregii țări.

image

fenomene convective:

– Vom avea CAPE slab pe sud-estul Munteniei, Dobrogea, Moldova, Transilvania, Maramureș Banat, Crișana și zonele montane (până în 250 J/Kg). Lifted Index pozitiv la nivelul întregii țări, cu o ușoară variație spre –1 K pe zone restrânse din centrul și sudul Moldovei. Thompson Index spre 30 K spre extremitatea estică a Moldovei. Apa precipitabilă va fi la valori de 12 – 15 mm pe arii extinse, doar pe sud-estul Munteniei spre 25 – 30 mm, iar pe centrul și sudul Moldovei, punctiform, 20 mm. Forfecarea 0-6 km va fi la 20 – 25 m/s. Parametrii convectivi pentru mâine nu prea ne dau speranțe la fenomene de interes.

image

image

image

image

image

concluzii:

– Vom avea parte de o zi plăcută, cu temperaturi mai scăzute decât în zilele precedente, cu vânt destul de activ și precipitații puține spre deloc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.