prognoze

Prognoză meteo 06 iulie 2016 – încă ne bucurăm de temperaturi plăcute

 

temperaturi:

– Urmează o noapte cu temperaturi plăcute la nivelul întregii țări. Vom avea 9 – 11 grade în zonele montane înalte, 12 – 14 în celelalte zone montane. Pentru celelalte regiuni minimele se vor situa la valori de 16 – 18, 19 grade, cu excepția sudului Moldovei, unde se va atinge și depăși ușor pragul de noapte tropicală, cu cele 20 – 21 de grade. Maximele zilei de mâine vor pleca de la 15 – 17, 18 grade în zonele montane, 23 – 25, 26 de grade pe nordul Moldovei, Transilvania, Maramureș, Banat și zona Subcarpaților. Pentru restul Moldovei, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, maximele se vor duce la valori de 27 – 29, 30 de grade.

image

image

nebulozitate:

– Noaptea și dimineața care urmează vor aduce un cer variabil mai mult senin la nivelul întregii țări. Spre prânz, nebulozitatea joasă se accentuează pe Maramureș și zonele montane iar seara și pe nordul Moldovei.

image

ceață:

Condiții de ceață apar mai ales după orele amiezii și seara, pe Crișana, zonele montane din Banat și Apuseni.

image

precipitații:

– Dimineața ar putea aduce ploi pe nordul Crișanei, iar după amiaza pe Banat, zonele montane, sudul Transilvaniei, Oltenia și nordul Moldovei.

image

vânt:

– Vântul va avea ceva adieri mai susținute pe parcursul zilei de mâine pe Crișana, Transilvania, Moldova și Dobrogea.

image

fenomene convective:

– Valori CAPE slabe pe toată țara (250 J/Kg). Valori CAPE moderate pe Maramureș, Banat și Crișana (750 – 900 J/Kg). Lifted Index negativ pe nordul Moldovei, Maramureș, Banat, Crișana, mare parte din Transilvania și sud-vestul Meridionalilor, cu valori de –1 spre –3, –4 K. Apa precipitabilă va fi la 15 – 20 mm pe zonele montane și parte din Muntenia, și 25 – 30 pe restul țării. Pe Banat vor fi și valori de 35 mm. Thompson Index bun pe zona Moldovei, Maramureș, zonele montane, Banat și Crișana, unde vor fi valori și de 34 – 36, 38 K. Forfecare de 5 – 10 m/s în mare parte din țară, iar pe nordul extrem chiar de 30 m/s. Vestul și nordul țării ar putea avea mâine parte de ceva fenomene convective (ploi cu caracter torențial, fenomene orajoase, intensificări ale vântului și grindină de mici dimensiuni).

image

image

image

image

image

concluzii:

– Vom avea parte în continuare de o zi cu temperaturi plăcute, sunt și ceva șanse de fenomene convective prin vest și nord.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *