prognoze

Prognoză meteo 05 iulie 2016 – o zi neinteresantă meteorologic

 

temperaturi:

– După o lungă perioadă în care am vorbit la nivelul întregii țări de nopți tropicale, noaptea care urmează va fi una cu temperaturi plăcute pe zona Moldovei, Transilvaniei, Maramureșului, Banatului și Crișanei, unde minimele se vor opri la valori de 15 – 17, 18 grade. Pe Oltenia, Muntenia și Dobrogea vom avea parte în continuare de valori de 19 – 20 de grade. Maximele de mâine ne vor oferi în mod clar temperaturi extrem de plăcute. De la 18 – 20 de grade în zonele montane, 22 – 24, 25 de grade în nordul și centrul Moldovei, Transilvaniei, Maramureșului, estului Crișanei și Banatului, Oltenia, nordul Munteniei și Dobrogea. Cele mai ridicate maxime, de 27 – 29 de grade le vom avea pe mare parte din Banat, vestul Crișanei, sudul și sud-estul Munteniei și sudul Moldovei.

image

image

nebulozitate:

– Pe tot parcursul nopții și al dimineții vom avea parte de nori joși persistenți pe Oltenia, mare parte din Muntenia, Meridionali, Orientali și Moldova. După amiaza și seara cerul devine variabil, mai mult senin pe toată țara.

image

ceață:

– Nicio șansă de ceață pe parcursul zilei de mâine.

image

precipitații:

– Precipitațiile vor lipsi mâine din peisajul țării noastre.

image

vânt:

– Vântul va sufla slab pe tot parcursul zilei, însă o notificare specială pentru intensificările de vânt în bazinul Mării Negre, care se vor face simțite și pe litoralul nostru și ar putea un aspect agitat mării.

image

fenomene convective:

– CAPE slab pe jumătatea nordică a țării (sub 250 J/Kg), inexistent în rest. Lifted Index pozitiv pe toată țara. Apa precipitabilă între 15 – 20 mm, pe sud și vest spre un 25 mm. Un pic de Thompson Index doar pe Meridional (30 – 32 K). Forfecarea 0-6 Km va fi la 30 m/s. O zi extrem de anostă din punct de vedere al fenomenelor convective, cu cele mai slabe valori după luni bune.

image

image

image

image

image

concluzii:

– O zi fără fenomene deosebite. Plăcută, am putea spune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *