prognoze

Prognoză meteo 04 iulie 2016 – o zi plăcută de vară

 

temperaturi:

– Noaptea care urmează aduce în continuare temperaturi tropicale în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, Dobrogea și Banat, locuri unde minimele vor fi la valori de 20 – 21, 22 de grade. Valori nocturne ceva mai mici vor fi pe zonele montane (12 – 14 grade), Transilvania, Maramureș, Crișana, nordul, vestul și centrul Moldovei, cu 16 – 18, 19 grade. Maximele de mâine vor fi plăcute la nivelul întregii țări, plecând de la 13 – 15 grade în masivele montane înalte, la 17 – 19 în celelalte zone montane, 22 – 24, 25 de grade pe nordul și centrul Moldovei, Subcarpați, Transilvania, Maramureș și Crișana. Cele mai ridicate maxime le vom avea pe Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, cu 27 – 29, 30 de grade.

image

image

nebulozitate:

– Noaptea și dimineața zilei de mâine vor aduce destulă nebulozitate joasă, la început pe Moldova, Transilvania și zonele montane, iar mai apoi și pe Muntenia și Dobrogea.

image

ceață:

– Șanse de ceață vor fi mai ales mâine după amiază și seara, pe zone joase din Muntenia.

image

precipitații:

– Pe parcursul nopții și al dimineții precipitațiile vor fi slabe și pe arii restrânse din Banat, Maramureș și zonele montane. După prânz ploile revin, la început pe zonele montane și apoi pe Muntenia.

image

vânt:

– Ziua de mâine vine cu un vânt activ pe Moldova, Dobrogea, Muntenia, Banat și Crișana. Pe Moldova și Dobrogea intensificările pot ajunge și la un 40 45 km/h.

image

fenomene convective:

– Mâine vom avea CAPE doar pe Muntenia, în general 500 – 750 J/Kg, dar se poate ajunge la un 1000 – 1250 J/Kg. În rest, pe Dobrogea, pe Transilvania și Maramureș vom avea valori CAPE slabe, de până în 250 J/Kg. Lifted Index negativ vom avea doar pe Muntenia, cu valori de –2 spre –4 K. Apa precipitabilă va fi, în mare parte din țară, la valori de 15 – 20 mm, cu excepția Munteniei și Dobrogei unde rămâne la valori mari, de 35 – 40 mm. Și Thompson Index tot pe zona Munteniei și a Dobrogei va avea valori optime, de 34 – 36 K pe Muntenia, respectiv 30 – 32 K pe Dobrogea. Forfecarea 0-6 km va fi la 20 și chiar 30 m/s. Parametrii convectivi nu ne las multe urme de îndoială, ziua de mâine se poate anunța interesantă doar pe Muntenia.

image

image

image 

image

image

concluzii:

– O zi cu temperaturi plăcute, cu ploi de vară așteptate după amiaza mai ales pe zona Munteniei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *