prognoze

Prognoză meteo 01 iulie 2016 – din nou caniculă

 

temperaturi:

– O noapte tropicală în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, unde se vor înregistra frecvent peste 19 – 20, spre 22 de grade. În zonele montane minimele vor fi cuprinse între 9 – 11 în zonele montane înalte și 13 – 15 grade în celelalte masive. În nodul Moldovei și Transilvania valorile minime nu vor trece de un 15 – 17, 18 grade. Maximele de mâine vor pleca de la 14 – 16 grade în masivele înalte, 20 – 22 grade în celelalte zone montane. În Transilvania, Maramureș, nordul și centrul Moldovei, Subcarpați, mare parte din Banat și Crișana și Dobrogea se vor atinge 27 – 29, 30 de grade. În Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, ne apropiem de pragul de caniculă, cu 33 – 35 de grade.

image

image

nebulozitate:

– Puținii nori prezenți mâine pe cer vor fi de decor, deliciul fotografilor.

image

ceață:

– Ceața nu va fi un fenomen care să își facă simțită prezența mâine pe la noi.

image

precipitații:

– Ploi răzlețe, de vară, și-ar putea face apariția mâine după amiază mai ales prin zonele montane, dar și prin Muntenia.

image

vânt:

– Pe timpul dimineții vântul va avea ceva adieri mai susținute mai ales pe zona Moldovei și Dobrogei, dar după amiaza și seara vor aduce un vânt liniștit la nivelul întregii țări.

image

fenomene convective:

– CAPE slab la nivelul întregii țări (până în 250 J/Kg). CAPE moderat pe Moldova, Dobrogea, mare parte din Muntenia, Oltenia, Transilvania și Maramureș (500 – 750, 800 J/Kg). CAPE de peste 1000 J/kg, chiar spre 1500 J/Kg vom avea pe Banat, Crișana, Meridionali. Lifted Index negativ pe toată țara, cu valori de –1, –3 K, iar pe Banat, Crișana și Meridionali chiar spre –6 K. Apa precipitabilă spre 25 – 30 mm, cu excepția nordului Orientalilor și al Moldovei, unde va fi de 17 – 20 mm. Thompson Index de 36 –38 K pe toate zonele montane și pe Oltenia, 32- 34 pe Muntenia și 28 – 30 K pe Banat. Forfecarea 0-6 km inexistentă aproape. Banatul, Crișana, zonele montane (mai ales Meridionali) și izolat Muntenia pot avea mâine parte de ceva fenomene convective (ploi torențiale de până la 25 – 30 mm, fenomene orajoase).

image

image

image

image

image

concluzii:

– Începem iulie cu temperaturi aproape de pragul caniculei și cu ceva șanse de ploi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *