prognoze

Prognoză meteo 26 iunie 2016 – ultima zi de caniculă

temperaturi:

– Urmează o nouă noapte tropicală pentru țara noastră, cu valori de temperatură de la 18 – 20 de grade spre 20 – 22 și izolat chiar 23 de grade pe zona Banatului și Crișanei. Pe zonele montane minimele se vor opri la un 17 – 18 grade. Valorile maxime de mâine ne pun în continuare față în față cu disconfortul termic și valorile de temperatură la pragul de caniculă, 32 – 34, 35 de grade care vor afecta cea mai mare parte a țării, cu excepția zonelor montane (22 – 24 de grade), Transilvania și Maramureș (28 – 30 de grade) și Dobrogea (28 – 30 de grade).

image

image

nebulozitate:

– Pe timpul nopții sunt condiții de ceva nori joși mai persistenți pe zona Olteniei, dar pentru restul intervalului de prognoză, puținii nori prezenți pe cerul României vor fi de decor.

image

ceață:

– Ceața nu va fi un fenomen cu care să ne intersectăm pe parcursul zilei de mâine.

image

precipitații:

– Puținele precipitații de mâine vor fi prezente prin Crișana, Banat și Muntenia.

image

vânt:

– Vom avea parte de vânt moderat mai ales pe zona Moldovei și Munteniei și slab în restul regiunilor.

image

fenomene convective:

– CAPE slab la nivelul întregii țări (până în 250 J/Kg).  CAPE moderat pe sud-estul Munteniei, Maramureș și nordul Moldovei (500 – 750 J/Kg). CAPE mare pe Banat și Crișana (peste 1500 J/Kg). Lifted Index ușor negativ în cea mai mare parte a țării, cu excepția sud-estului. Valori mai scăzute vor fi pe Banat și Crișana (-2 spre –4 K) și nordul Moldovei și sudul extrem al Munteniei, cu –3 K.  Apa precipitabilă va fi la 12 – 15 mm în zonele montane, 25 – 30 mm în cea mai mare parte a țării și 35 mm pe sud și vest. Thompson Index optim doar pe zonele montane (38 – 40 K), Muntenia (34 – 36 K) și Crișana. Forfecare aproape inexistentă. Perspectivele unor fenomene convective nu sunt atât de mari pentru mâine, cu excepția Banatului și Crișanei și izolat nordul Moldovei și sudul Munteniei.

image

image

image

image

image

concluzii:

– Rămânem și mâine sub spectrul vremii caniculare, cu ceva șanse de ploi de vară pe zona de vest mai ales. Din fericire, începutul săptămânii viitoare vine cu o schimbare destul de consistentă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *