prognoze

Prognoză meteo 20 iunie 2016 – revine canicula, rămân și fenomenele convective severe

 

temperaturi:

– Vom avea parte de o noapte tropicală în cea mai mare parte a țării, cu valori de temperatură de la 19 la 21 – 22 de grade. Excepție vor face zonele montane, cu 15 – 17, 18 grade, respectiv Transilvania cu 17 – 19, 20 de grade.  Maximele de mâine, în creștere, pleacă de la valori de 20  – 22 de grade în zonele montane, 23 –25 de grade în nordul Orientalilor, respectiv 30 – 32 de grade în restul regiunilor.

image

image

nebulozitate:

– Ziua de mâine vine cu un cer senin pe tot parcursul ei.

image

ceață:

– Ceva condiții de ceață slabă spre mâine seară, pe zona Banatului.

image

precipitații:

– Ploile nu lipsesc din peisaj nici mâine, la început prezente pe Maramureș și Orientali, apoi cantonate mai ales pe Banat.

image

vânt:

– În continuare vântul va fi activ pe tot parcursul zilei de mâine, cu intensificări mai susținute pe Muntenia și Moldova, unde se pot atinge și 40 – 45 km/h.

image

fenomene convective:

– O nouă zi cu valori CAPE mari la nivelul întregii țări, peste 1500 – 2000 J/Kg, iar în nordul Moldovei, Banat, Crișana și Oltenia vom avea valori de 3500 J/Kg. Și valorile Lifted Index rămân mari, de la –3, –4 K, spre –8, –10 K. Apa precipitabilă rămâne la valori de 25 – 30 mm, iar pe Banat și Moldova spre 35 – 40 mm. Thompson Index va avea și el valori optime la nivelul întregii țări, 32 – 34 K, izolat 38 – 40 K., mai ales pe zona de vest, nord-vest. Forfecarea 0-6 km va fi la 20 – 25 m/s. Avem așadar și pe parcursul zilei de mâine parametrii convectivi foarte buni, cu șanse de fenomene severe mai ales prin zona Banatului, nordul Moldovei, Crișana și Oltenia, dar nu sunt excluse nici în celelalte zone.

image

image

image

image

image

concluzii:

– Reintrăm în zona caniculei, temperaturile vor începe din nou să crească până la disconfort termic acut. Nu sunt însă excluse nici fenomenele convective severe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *