prognoze

Prognoză meteo 14 iunie 2016 – o nouă zi cu ploi

 

temperaturi:

– Noaptea care urmează aduce temperaturi de 9 – 10, 11 grade pe zonele montane, 12 – 14, 15 grade pe nordul și centrul Moldovei, Transilvania, Maramureș și Subcarpați. Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei se vor bucura de 16 – 18, 19 grade. Ziua de mâine vine în continuare cu temperaturi mai mici pe arii extinse, de la 10 – 12, 13 grade în zonele montane, 15 – 17 grade pe nordul Moldovei, Transilvania, Maramureș și Subcarpați. 20 – 22 de grade vom avea pe centrul Moldovei, Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia. Cel mai cald va fi pe estul Munteniei, Dobrogea și sudul Moldovei, unde se vor atinge și 25 – 26 de grade.

image

image

nebulozitate:

– Nebulozitatea va fi accentuată pe tot parcursul nopții și al dimineții, cu norii joși prezenți peste tot în țară. Abia după orele prânzului putem să ne așteptăm la un cer variabil.

image

ceață:

– Ceața rămâne o prezență cu care ne putem intersecta pe tot parcursul zilei de mâine, pe arii extinse din Banat, Muntenia, zonele montane (în Orientali vizibilitatea poate scădea chiar și sub 200 și 50 de metri) și Moldova.

image

precipitații:

– Nu scăpăm de ploi nici pe parcursul zilei de mâine. Iar acestea vor uda toate regiunile, cu o atenție sporită pe estul, sudul Moldovei și Dobrogea, unde cantitățile par a fi foarte importante.

image

vânt:

– Calm în cea mai mare perioadă a timpului, vântul va prezenta unele intensificări, mai ales la orele prânzului, pe sudul țării , Moldova și Dobrogea.

image

fenomene convective:

– CAPE la nivelul întregii țări, pe arii extinse vom avea valori de peste 500 J/Kg, iar pe Moldova și Muntenia chiar cu valori de 1200 – 1500 J/Kg. Lifted Index negativ la nivelul întregii țări, cu valori de –2 spre –4 K, iar pe Moldova și Muntenia chiar spre –5 K. Apa precipitabilă rămâne la valori de 25 – 30 mm, iar pe Muntenia, Dobrogea și Oltenia chiar 30 – 35, izolat 40 mm. Thompson Index va avea valori ridicate la nivelul întregii țări, cu 36 – 38 și chiar 40 K pe zona Munteniei și a Moldovei. Forfecarea 0-6 km va fi slabă, până în 10 m/s. Ca atare, și mâine este o zi în care ne putem aștepta la fenomene convective, iar forme mai severe ale lor se pot manifesta pe Moldova și Muntenia.

image

image

image

image

image

concluzii:

– O nouă zi cu ploi, cu temperaturi încă scăzute în unele zone dar și cu șanse de fenomene convective severe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *