prognoze

Prognoză meteo 04 iunie 2016 – nu scăpăm de ploi

temperaturi:

– Urmează o noapte cu temperaturi minime ce vor pleca de la valori de 7 –9 grade pe zonele montane înalte, 10 – 12 grade în celelalte zone montane și 14 – 16, 17 grade pentru restul regiunilor. Temperaturile maxime vor pleca și ele de la 9 – 11 grade în zonele înalte ale Meridionalilor, 15 – 17 grade în celelalte zone montane, respectiv 22 – 24, 25 de grade în restul regiunilor.

image

image

nebulozitate:

-Pe timpul nopții nebulozitatea va fi accentuată în cea mai mare parte a țării. Începând cu orele dimineții și pe tot parcursul zilei vom avea parte de un cer variabil, mai mult senin.

image

ceață:

– Pe timpul nopții ceața va fi prezentă pe Muntenia, Banat și sudul Moldovei. După orele prânzului și după amiaza este posibil să avem condiții de ceață pe sudul Banatului și Oltenia.

image

precipitații:

– Și pe parcursul zilei de mâine ploile vor fi prezente, mai ales pe zona Moldovei, Munteniei, Dobrogei, iar după amiaza și pe Oltenia, zonele montane și Banat.

image

vânt:

– Pe parcursul nopții, al dimineții și până după amiază, intensificări ale vântului vor fi prezente mai ales pe Moldova și Dobrogea, dar rafalele nu vor depăși un 35 – 40 km/h.

image

fenomene convective:

– Valori CAPE mediocre vom avea la nivelul întregii țări (200 – 250 J/Kg), iar pe Meridionali, Oltenia, Banat, Crișana, parțial Maramureș și Apuseni se pot atinge și valori de 800 – 1000 J/Kg, izolat chiar spre 1500 J/kg. Lifted Index negativ în cea mai mare parte a țării, ca valori de –3 spre –5, chiar –6 K pe zona Banatului, Crișanei și vestul Meridionalilor. Apa precipitabilă va fi la valori de 15 – 20 mm, cu excepția Munteniei, Olteniei și Banatului, unde se poate duce spre 30 – 35 mm. Thompson Index va avea valori optime pe tot sudul și vestul țării, cu valori de la 32 – 34 și chiar spre 38 – 40 K. Forfecarea va fi slabă, cu valori ce nu vor trece de 10 m/s. Parametrii de mâine ne oferă mai ales pe zona Banatului, Crișanei și zonele montane șanse la fenomene convective frumoase.

image

image

image

image

concluzii:

– Nici ziua de mâine nu va diferi mult față de precedentele. Temperaturile rămân la valori normale pentru perioada din calendar, dar nici ploile nu ne părăsesc încă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *