prognoze

Prognoză meteo 03 iunie 2016 – ploi problematice pe Moldova

 

temperaturi:

– Noaptea care urmează nu va aduce mari diferențe de temperatură de la o regiune la alta. Astfel, în zonele montane înalte vom avea valori de 7 – 9 grade, 10 – 12 grade în celelalte zone montane. Pentru restul regiunilor țării vom avea parte de minime de 13 – 15, 16 grade, posibil 17 – 18 grade pe sudul Moldovei și Dobrogea. Distribuția temperaturilor maxime pentru mâine arată astfel: 7 – 9 grade în masivele montane înalte, 11 – 13 grade în celelalte zone montane, 12 –14, 15 grade în nordul Moldovei. Transilvania, Maramureș și centrul Moldovei vor avea maxime de 17 – 19 grade. Banatul, Crișana, Subcarpații și sudul Moldovei se vor încălzi la 21 – 23 de grade. Cel mai cald va fi mâine pe Oltenia, Muntenia și Dobrogea, locuri unde se vor atinge și 24 – 26 de grade

image

image

nebulozitate:

– Pe timpul nopții, nebulozitatea joasă va fi destul de accentuată pe Moldova, Transilvania, Maramureș, Moldova, Orientali și zona de Curbură. Dimineața și după amiaza mai ales pe Moldova vom avea nori joși persistenți, pentru ca seara să aducă un cer mai mult noros pe toată țara.

image

ceață:

– Șanse la ceață vor fi pe arii extinse, la început în Moldova, Maramureș, apoi și în Transilvania sau zonele joase din Muntenia și Banat.

image

precipitații:

– Ploile nu lipsesc mâine din nicio regiune a țării, iar cantitățile pot fi însemnate cantitativ, mai ales pe zona Moldovei, motiv pentru care avem și avertizare ANM cod portocaliu pentru această regiune.

image

image

vânt:

– Vântul va sufla slab pe tot parcursul zilei, iar pe Moldova și Muntenia se pot atinge și valori moderate ale rafalelor.

image

fenomene convective:

– Încă de la orele dimineții vom avea CAPE între 500 – 700 J/Kg pe sudul și centrul Moldovei. După amiaza vom avea valori de 800 – 1000 J/Kg pe Crișana, Banat, Muntenia, Oltenia, sudul Moldovei și Dobrogea. Lifted Index va fi la –1 –3 K. Thompson Index va fi la valori ridicate pe toată țara, cu 30 – 32 K, iar în zona Meridionalilor chiar spre 38 – 40 K. Apa precipitabilă va fi la valori de 20 – 30 mm. Forfecarea  0-6 km va fi slabă, până în 10 m/s.

image

image

image

image

concluzii:

– Și ziua de mâine se păstrează în același registru, cu temperaturi normale pentru perioada din calendar, dar și cu ploi, și încă problematice, mai ales pe Moldova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *