prognoze

Prognoze meteo 22 mai 2016 – zi de vară, cu ploi de vară

TEMPERATURI:

– Noaptea care urmează vine cu temperaturi plăcute, de la 4 – 6 grade în zonele montane înalte, 7 – 9 grade în celelalte zone montane, respectiv 10 – 12, 13 grade în celelalte regiuni, pe Oltenia și sudul extrem al Munteniei putând fi posibile și valori de 14 – 15 grade. Ziua de mâine vine cu temperaturi normale pentru data din calendar. Vom avea valori de 9 – 11 grade în zonele montane înalte, 15 – 17, 18 grade în celelalte zone montane și 22 – 25 de grade în restul regiunilor.

image

image

NEBULOZITATE:

– Norii care vor fi mâine prezenți p cer vor fi mai ales nori decorativi, numai buni de pozat.

image

CEAȚĂ:

– Șanse de ceață apar spre mâine seară, pe Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei.

image

PRECIPITAȚII:

– Pe parcursul nopții sunt așteptate ceva ploi pe sud-vestul Olteniei, sudul Moldovei. Odată cu orele prânzului, ploile apar pe arii extinse, la început pe zonele montane, apoi și pe Muntenia și Oltenia.

image

VÂNT:

– Pe tot parcursul zilei de mâine vântul va sufla slab.

image

FENOMENE CONVECTIVE:

– CAPE mediocru la nivelul întregii țări (200 – 250 J/Kg) cu excepția Banatului și Crișanei unde va lipsi cu desăvârșire, dar și a sud-vestului Olteniei, Meridionali și dealurile Subcarpaților și Transilvania, unde se pot atinge valori de 400 – 500 J/Kg. Lifted Index negativ vom avea pe Maramureș, nordul Moldovei, nordul Munteniei și Oltenia, Apuseni și sud-vestul Banatului. Apa precipitabilă va fi la 15 – 20, 22 mm, cu nordul Moldovei chiar spre 25 – 30 mm. Thompson Index la valori optime pe zonele montane și pe nordul Moldovei, cu 30 – 32 K. Forfecarea 0-6 km nu va trece de 10 – 12 m/s. Așadar, zonele montane și nordul Moldovei par a fi zonele cu cele mai mari șanse de a avea parte de fenomene convective mâine, dar nici Maramureșul, nordul Munteniei, Oltenia nu sunt cu totul ieșite din scenariu.

image

image

image

image

image

CONCLUZII:

– Zi cu vreme de vară. Cald, dar și ploi posibile pe arii extinse, cu tot alaiul lor zgomotos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *