prognoze

Prognoză meteo 16 mai 2016 – vreme în răcire

TEMPERATURI:

– Noaptea care urmează vine cu o răcorire pe zonele Banatului, Crișanei, Maramureșului, Transilvaniei și pe toate zonele montane, unde valorile minime se vor opri la 5 – 7, 8 grade. Sudul Transilvaniei, Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia vor avea parte de încă o noapte plăcută, cu 12 – 14, 15 grade. Și maximele de mâine marchează o scădere, una chiar semnificativă pe zona Transilvaniei mai ales. Vom avea valori negative pe masivele înalte din centrul și vestul Meridionalilor (-1 grad), 5 – 7, 8 grade pe celelalte zone montane. În sudul, centrul, estul Transilvaniei, nord vestul Moldovei, nu se vor depăși 9 – 10 grade. Oltenia, Subcarpații și nordul Transilvaniei se vor opri la temperaturi de 11 – 13 grade. În Banat, Crișana, nordul și centrul Munteniei maximele se vor opri la 17 – 19 grade. Cele mai ridicate temperaturi le vom avea pe Dobrogea și sudul Moldovei, cu 20 – 22 de grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Ziua de mâine va fi o zi în care soarele nu își va face apariția pe la noi, norii joși urmând să domine peisajul pe tot intervalul de prognoză.

image

CEAȚĂ:

– Condiții de ceață vor fi mâine mai ales pe zona Moldovei, Transilvaniei, dar și pe zonele montane.

image

PRECIPITAȚII:

– Pe timpul nopții ploile vor uda mai ales Maramureșul, Banatul, Crișana, zonele montane, sud-estul Munteniei și nordul Dobrogei, urmând ca pe parcursul zilei și al serii să se concentreze pe Transilvania, Orientali, Meridionali și Moldova.

image

VÂNT:

– Un vânt slab spre moderat, cu ceva intensificări pe sudul țării, unde rafalele pot ajunge și la un 40 – 45 de km/h.

image

FENOMENE CONVECTIVE:

– CAPE slab la nivelul întregii țări (de până în 250 J/Kg). Excepție va face Dobrogea, unde se pot atinge și valori ușor peste 500 J/Kg. Tot Dobrogea ne salvează și la Lifted Index, cu valori de –1, –2 K. Apa precipitabilă va avea valori de 12 – 15 mm pe tot vestul, nordul, sud-vestul țării. Pe estul Munteniei, Moldova și Dobrogea avem parte de 25 – chiar 30 mm. Thompson Index va avea parametrii optimi pe Dobrogea, estul Munteniei și sudul Moldovei (30 – 32 K). Forfecarea 0 – 6 km va fi de 15 – 20 m/s. Chiar dacă ziua de mâine se anunță destul de ploioasă, șansa unor fenomene convective de interes mai există doar pe zona Dobrogei și izolat estul Munteniei și sudul Moldovei.

image

image

image

image

image

CONCLUZII:

– Vreme în răcire, cu ploi pe arii extinse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *