prognoze

Prognoză meteo 04 mai 2016 – zi rece și mohorâtă

TEMPERATURI:

– Continuăm cu acest început rece de mai și pe parcursul zilei de mâine. Pe timpul nopții, valorile minime vor fi negative în masivele înalte ale Meridionalilor, cu temperaturi de la –2 spre 0 grade. În celelalte zone montane vom avea parte de temperaturi minime în jurul a 4 – 5 grade. Transilvania, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei, Banatul și Crișana se vor opri la valori de 9 – 11 grade, în timp ce pe nordul Moldovei se vor atinge 12 – 13 grade. Temperaturile maxime de mâine vor pleca de la 0 – 2 grade, tot în masivele înalte din Meridionali, 6 – 8 grade în celelalte zone montane. Vom avea 11 – 13 grade pe Oltenia, Muntenia și Dobrogea (valori cu mult mai mici față de normalul perioadei), 15 – 17 grade în Transilvania, Maramureș. Banatul, Crișana și Moldova se vor opri la valori de 18 – 20 de grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Pe tot timpul nopții și în primele ore ale dimineții cerul va rămâne acoperit de nori la toate nivelurile și pe toată suprafața țării. Spre prânz, Maramureșul și nordul Moldovei par a avea o șansă să vadă și soarele. După amiaza și seara aduc șanse la un cer variabil pe arii mai extinse, doar Dobrogea și zonele montane urmând să rămână sub asediul norilor.

image

CEAȚĂ:

– Condiții de ceață vor fi pe tot parcursul nopții și al dimineții, pe arii extinse din Muntenia, Moldova, Dobrogea, zonele montane (unde și vizibilitatea ar putea scădea sub 200 și 50 de metri) și sudul Transilvaniei. Ceața ar putea persista și după orele prânzului pe sudul extrem al Munteniei și Dobrogea.

image

PRECIPITAȚII:

– Ploi, ploi și iar ploi. Cam așa ar putea fi caracterizată pe scurt ziua de mâine din punct de vedere al precipitațiilor. Va ploua pe tot parcursul zilei, mai ales pe zonele Munteniei, Olteniei, Dobrogei, zonele montane și Transilvania. Spre seară ploile apar și pe zona Banatului și Crișanei.

image

VÂNT:

– Vântul va fi activ pe parcursul zilei de mâine, mai ales pe zona Moldovei și Dobrogei, iar după orele prânzului și pe Banat. Seara, intensificările se păstrează doar pe zona Dobrogei. Rafalele nu vor depăși 45 – 50 km/h.

image

FENOMENE CONVECTIVE:

– Vom avea CAPE la nivelul întregii țări, dar nu va trece de un 250 J/Kg. Nici Lifted Index nu ne va da prea mari speranțe, urmând să aibă valori pozitive. Șansele pentru fenomene convective sunt așadar foarte mici, ploile ce vor cădea urmând să fie unele tomnatice mai degrabă. Dar importante cantitativ, întrucât apa precipitabilă va fi la valori de 15 – 20 – 22 mm.

image

image

image

CONCLUZII:

– O zi rece și mohorâtă de mai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *