prognoze

Prognoză meteo 21 aprilie 2016 – zi plăcută de primăvară

TEMPERATURI:

– Dacă acum câteva zile vorbeam de minime peste normalul perioadei, noaptea care urmează vine cu minime sub ceea ce ar trebui să avem. Vom avea valori negative (—4, –3 grade spre –1) în zonele montane înalte și doar 1-3 grade în celelalte zone montane. 4-6, 7 grade se vor atinge pe Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia (unde izolat pot fi și 8 grade), Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana. Valorile maxime vor ajunge la 6 – 8 grade în zonele montan, 12 – 14 grade în Transilvania, nordul și centrul Moldovei, Maramureș, Crișana și Dobrogea. Oltenia, Muntenia și Banatul vor avea maximele zilei de la 16 la 18 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

-Pe parcursul nopții și al zilei de mâine norii joși vor fi prezenți mai ales prin zonele montane, Maramureș, Crișana, Transilvania, Moldova și mai puțin prin restul regiunilor.

image

CEAȚĂ:

– Puțină ceață, pe zone restrânse din zona Maramureșului și a Munteniei, este așteptată la începutul nopții.

image

PRECIPITAȚII:

– Mai așteptăm ploi slabe, la începutul intervalului de prognoză, pe zona Maramureșului, Orientalilor și sud-estul Munteniei.

image

VÂNT:

– Vântul rămâne de actualitate și pentru ziua de mâine, până spre orele după amiezii, la nivelul întregii țări, dar intensificări mai susținute vom avea mai ales pe Moldova și Maramureș.

image

FENOMENE CONVECTIVE:

– CAPE slab, de doar 250 –3 00 J/Kg și doar pe estul țării. Litfed Index pozitiv la nivelul întregii țări. Precipitații 0. O zi pierdută pentru fenomene convective.

image

image

CONCLUZII:

– Începem cu temperaturi scăzute pe timpul nopții. Ziua ajungem la normal cu valorile termice, precipitațiile dispar,vântul se liniștește. O zi plăcută de primăvară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *