prognoze

Prognoză meteo 18 aprilie 2016 – o zi aproape caniculară

TEMPERATURI:

– Ne așteaptă o noapte cu valori ridicate, de la 8 – 10 grade în zonele montane, 11 – 13 grade în Transilvania și Maramureș, 12 – 14 grade pe Oltenia, Muntenia și Dobrogea. Cele mai ridicate valori nocturne, de 15 – 17 grade, le vom avea pe Moldova, Banat și Crișana. Maximele zilei de mâine vor stabili, fără doar și poate, noi recorduri de temperatură pentru ziua de 18 aprilie, poate chiar și pentru toată luna în unele zone. Vom avea 19 – 20 e grade în zonele montane, 22 – 24, 25 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana, și zona Subcarpaților. Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea vor avea parte de o zi ce poate fi considerată caniculară, cu valori de 29 – 31, chiar 32 de grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Soarele va străluci nestingherit mâine pe cer, nefiind deranjat de nici un nor. Doar spre seară norii încep să își facă apariția pe nordul Moldovei, Maramureș și Apuseni.

image

CEAȚĂ:

– Este posibil să avem parte de puțină ceață slabă, la începutul nopții, pe zona Olteniei.

image

PRECIPITAȚII:

– Sunt posibile precipitații , mai ales după amiaza, pe nordul Moldovei și al Orientalilor, Meridionali și sudul Moldovei.

image

VÂNT:

– Calm pe timpul nopții, vântul începe să aibă ceva adieri mai susținute pe tot parcursul dimineții și după amiază, la nivelul întregii țări, dar rafale mai susținute vor fi pe nordul și sud-estul țării.

image

FENOMENE CONVECTIVE:

– Valori CAPE de peste 500 J/Kg vom avea pe zona Moldovei, sud-estul extrem al Munteniei și nordul Maramureșului. Lifted Index negativ vom avea pe toată zona Moldovei (-1 spre –3 K), Muntenia (-1, –2 K) și Maramureș (-1 K), valori ce pot fi întâlnite și pe zona Dobrogei (-1 K). Valorile Thompson Index sunt foarte bune pentru nordul Moldovei, al Orientalilor, dar și al Maramureșului, unde se ating și 36 – 38 K, ceea ce înseamnă șanse foarte bune la furtuni. Așadar, avem ceva șanse la fenomene convective mâine, mai ales pe zona Moldovei și a Maramureșului.

image

image

image

CONCLUZII:

– Mâine vom avea parte de o zi de iulie, nu de aprilie, cu temperaturi ce se apropie chiar de pragul caniculei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *