prognoze

Prognoză meteo 17 aprilie 2016 – revine vara

TEMPERATURI:

– Noaptea care urmează vine cu minime de la 7 la 9 grade pe zonele montane și Transilvania, în timp ce pentru Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș se vor atinge valori de la 10 la 12, 13 grade. Maximele zilei de mâine vor caracteriza o vreme de vară, cu valori de la 15 la 17 grade pe zonele montane, 21 – 23, 24 de grade pe zona Subcarpaților, Transilvania și Maramureș, în timp ce în Moldova, Dobrogea, Muntenia, Banat și Crișana maximele se vor situa între 25 și 27, 28 de grade, izolat, chiar spre 29 – 30 de grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– O zi în care cerul va fi senin și norii care își vor mai face din când din când apariția vor fi doar pentru fotografi.

image

CEAȚĂ:

– Este posibil ca pe timpul nopții să avem parte de puțină ceață pe zona Olteniei și sud-estul Moldovei.

image

PRECIPITAȚII:

– Nici urmă de ploi pe parcursul zilei de mâine.

image

VÂNT:

– Liniștit mai ales pe timpul nopții și al dimineții, vântul prinde putere spre orele prânzului pe zona Crișanei și Banatului, unde se pot atinge rafale chiar și de peste 50 km/h. Intensificări pot fi și pe restul regiunilor țării, dar mult mai slabe.

image

FENOMENE CONVECTIVE:

– Valori CAPE interesante vom avea mâine după amiază pe arii extinse din Banat, Oltenia, Crișana, Moldova și Orientali, zone unde se vor atinge 500 – 700 J/kg. Lifted Index negativ la nivelul întregii țări, a valori foarte bune pe Banat, Crișana, Transilvania, Moldova și sud-estul Munteniei, unde se vor atinge și –3 spre –4 K. Thompson Index va avea valori optime, începând cu orele după amiezii, mai ales pe zonele Orientalilor, Meridionalilor și nord estul extrem al Moldovei. Seara, vor fi valori de peste 30 K și pe Banat. Sunt posibile, așadar dezvoltări convective și precipitații specifice mai ales verii, cel puțin în zonele montane ale Orientalilor și Meridionalilor.

image

image

image

image

CONCLUZII:

– Intrăm într-un proces de încălzire puternică a vremii, cu temperaturi de vară. Nu sunt excluse nici apariția fenomenele convective specifice tot verii, pe zonele montane mai ales.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *