prognoze

Prognoză meteo 12 aprilie 2016 – tot ploi, tot primăvară

TEMPERATURI:

– O nouă noapte cu temperaturi relativ apropiate pe toate zonele țării. Vom avea 7 – 9 grade pe zonele montane, Crișana și Maramureș. Pentru restul regiunilor vom avea parte de minime de 11 – 13, 14 grade. Maximele vor pleca de la 8 – 10 grade în zonele montane, 12 – 14 grade în Transilvania și Maramureș. Pentru Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Banat și Crișana, temperaturile maxime se vor opri la 18 – 20 de grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Oltenia, cel puțin până la orele prânzului, pare a fi singura regiune care să scape de nebulozitatea accentuată. După amiaza și seara vin cu o retragere a norilor din zona Banatului, Olteniei și vestul Munteniei.

image

CEAȚĂ:

– Cel puțin la începutul intervalului de prognoză există posibilitatea apariției ceții pe arii extinse din Moldova, sud-estul Munteniei, zonele montane și Transilvania. Vizibilitatea poate fi redusă chiar și sub 200 și 50 de metri.

image

PRECIPITAȚII:

– Ploile rămân și mâine de interes tot pe zonele deja afectate și zilele precedente: Moldova, Muntenia (sud-estul ei), zonele montane. Se pot strânge în continuare cantități importante de precipitații.

image

image

VÂNT:

– Vântul nu va pune mari probleme mâine, poate doar spre orele după amiezii să avem ceva intensificări, nu mai mari de 30 – 35 km/h, pe zona Olteniei.

image

FENOMENE CONVECTIVE:

– Pe zona Moldovei și Munteniei vom avea valori CAPE chiar și de 500 – 600 J/Kg mâine după amiaza. Și Lifted Index se va duce spre valori de –2 – –4 K. Thomson Index se va situa și el la valori de peste 30. Întrunim așadar condițiile ce pot aduce fenomene convective în zonele Moldovei și sud-estul Munteniei.

image

image

image

CONCLUZII:

– Nicio schimbare majoră față de zilele precedente. Rămân cu ploi, temperaturi normale pentru perioada asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *