prognoze

Prognoză meteo 11 aprilie 2016 – ploi primăvăratice

TEMPERATURI:

– O noapte care nu aduce diferențe mari de temperatură de la o regiune la alta. Plecăm de la 7 – 9 grade în zonele montane, Crișana și Maramureș. Vestul Moldovei, Subcarpații, Transilvania, Banatul, centrul și estul Munteniei și Oltenia vor avea minime de 11 – 11 grade, în timp ce restul Moldovei, sud-estul Munteniei și Dobrogea se vor bucura de 13 – 14 grade. Maximele nu cresc pe zonele montane, iar în celelalte regiuni se vor opri la un 13 – 15 grade, cu valori posibile de 17 – 18 grade pe Maramureș și Oltenia.

image

image

NEBULOZITATE:

– O nouă zi în care vom simți lipsa soarelui, poate doar Oltenia să aibă parte de puțin cer senin, din când în când.

image

CEAȚĂ:

– Vom avea condiții de ceață persistentă pe tot parcursul zilei de mâine pe zona Moldovei, Dobrogei, sud-estul Munteniei, Transilvania, Apuseni, Orientali și sud-vestul Meridionalilor. Aici și vizibilitatea ar putea scădea sub 200 și izolat 50 de metri.

image

PRECIPITAȚII:

– Pe tot parcursul intervalului de prognoză vom avea parte de ploi pe Orientali, Meridionali, sud-estul Munteniei, Transilvania, Dobrogea și Moldova. Iar cantitățile nu vor fi deloc de neglijat. O atenție sporită din acest punct de vedere ar trebui acordată sud-estului țării, locuri unde se pot ajunge și la 70 – 80 l/mp, izolat chiar mai mult.

image

image

VÂNT:

-Cel puțin până spre orele după amiezii vântul va fi destul de activ pe sudul țării și nordul Moldovei, dar va avea intensificări, mai slabe, și pe restul regiunilor. După amiaza și seara aduc liniște din acest punct de vedere.

image

FENOMENE CONVECTIVE:

– Vom avea CAPE la nivelul întregii țări, dar nu mai mare de 250 – 300 J/Kg, cu excepția nordului Crișanei, unde se poate ajunge și la un 500 J/Kg. LI negativ vom avea doar spre după amiază și pe zone restrânse, Muntenia, nordul Crișanei, nordul Moldovei. Un Thompson Index cât de cât optim pentru furtuni avem doar pe zona Munteniei. Așadar, cu riscul de a dezamăgi, ploile de mâine vor fi mai degrabă tomnatice / primăvăratice decât spectaculos de convective.

image

image

image

CONCLUZII:

– O zi cu ploi pe o bună parte din țară, cu temperaturi normale pentru perioada în care ne aflăm. Seamănă a primăvară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *