prognoze

Prognoză meteo 07 aprilie 2016 – caniculă de aprilie

TEMPERATURI:

– Vom avea parte de o noapte extrem de caldă și plăcută ținând cont de luna în care ne aflăm. Minimele în zonele montane vor avea valori de 6 – 8 grade, în timp ce pentru restul regiunilor, temperaturile nocturne vor fi între 10 – 12, izolat 13 grade. Maximele vor împărți țara în două: nordul și centrul Moldovei, Transilvania, zonele montane, Subcarpații, Maramureșul și Crișana vor avea maxime de la 20 spre 23, 24 de grade. Banatul, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei vor avea parte de o zi autentică de vară, cu temperaturi de la 26, 27 de grade până la 29 – 30 pe sudul Banatului sau sudul extrem al Munteniei.

image

image

NEBULOZITATE:

– Ceva nori joși și-ar putea face apariția, mâine dimineață pe zona Moldovei, dar pe arii restrânse.

image

CEAȚĂ:

– Vom exista condiții de ceață pe zona Munteniei și a Moldovei în primele ore ale ale nopții, care se va dispersa destul de repede.

image

PRECIPITAȚII:

– Doar mâine spre seară, pe zona Orientalilor, este posibil să avem parte de ceva ploi.

image

VÂNT:

– O zi cu vânt slab spre moderat, mai ales pe sud și sud-est. Intensificările nu vor trece însă de un 20 – 25 km/h.

image

FENOMENE CONVECTIVE:

– Dacă ziua de marți ne-a adus fenomene convective pe zona Meridionalilor și a Subcarpaților, se pare că mâine e zi de spectacol pe Orientali. Valorile CAPE în această zonă pot ajunge chiar și la peste 1000 J/Kg. Valori de peste 500 J/Kg vom avea pe toată zona Moldovei. LI (Lifted Index) va fi la cote optime, negative pe toată țara, ajungând, tot în zona Orientalilor, la –4, –6 K.  Există, așadar, șansele unor fenomene convective frumoase, mâine după amiază și seara, pe zona Orientalilor, dar nu este exclus ca și Moldova să fie atinsă.

image

image

CONCLUZII:

– Mâine și poimâine vom avea parte de cele mai calde zile pe arii extinse, cu posibile recorduri zilnice. Fenomenele convective se mută pe Orientali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *