prognoze

Prognoză meteo 03 aprilie 2016 – zi autentică de primăvară

TEMPERATURI:

– O noapte cu temperaturi negative pe zonele montane ale Orientalilor și zona de Curbură a Meridionalilor, unde se pot atinge –1, –2 grade. 1-3 grade se vor atinge în celelalte regiuni montane, în Moldova, Transilvania, Maramureș și Crișana. În Dobrogea , Banat și sud-estul Munteniei ne vom opri la minime de 4-6 spre 7 grade. Cele mai ridicate valori ale nopții le vom avea pe zona Olteniei și estul, centrul Munteniei, unde vom avea 7-9, chiar 10 grade. Maximele nu vor varia foarte mult de la o regiune la alta, urmând să avem valori de la 11 – 13 spre 14 grade în cea mai mare parte a țării. Sudul extrem al Munteniei și Olteniei, Banatul și Crișana vor avea valorile maxime cele mai mari, de 17 – 18 chiar spre 19 – 20 în zona Banatului.

image

image

NEBULOZITATE:

– Pe timpul nopții vom avea parte de ceva nebulozitate mai ales pe zona Munteniei și Olteniei, dar după orele prânzului și până la finalul intervalului de prognoză vom avea parte de un cer senin la nivelul întregii țări.

image

CEAȚĂ:

– La începutul intervalului de prognoză este posibil să ave parte de puțină ceață pe zona vestică a Meridionalilor, dar cum apare, în timp foarte scurt și dispare.

image

PRECIPITAȚII:

– O zi fără precipitații la nivelul întregii țări.

image

VÂNT:

– După câteva zile cu vânt agitat, chiar dacă și pe parcursul zilei de mâine vom mai avea adieri mai susținute tot pe zona Moldovei și a Munteniei,  putem vorbi de o ameliorare și din acest punct de vedere. Rafalele nu vor mai trece de un 28 – 30 km/h.

image

CONCLUZII:

– Putem vorbi de o zi normală de primăvară din toate punctele de vedere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *