prognoze

Prognoză meteo 02 aprilie 2016 – revenim la primăvară

TEMPERATURI:

– Noaptea care urmează va aduce o diferență de temperaturi destul de mare de la o zonă la alta. Astfel, în zonele montane înalte din Orientali și Apuseni vom avea minime negative ce pot ajunge și la –3, –5 grade în zona nordică a Orientalilor. În celelalte zone montane, nordul și centrul Moldovei, Maramureș, Crișana, nordul și centrul Transilvaniei vom avea minime de la 3 la 5, 6 grade. Banatul, sud estul Munteniei, Dobrogea și sudul Moldovei se vor opri la valori de 7 – 9 grade. Cele mai ridicate valori ale nopții le vom avea pe Oltenia, sudul și zonele deluroase din vestul Munteniei, locuri unde se vor atinge și 11 – 13 grade. După o zi de 1 aprilie cu maxime dincolo de pragul de vară, ziua de mâine vine cu valori de temperatură in normalul perioadei. Vom avea de la 7-9, 10 grade în zonele montane și în zona nordică a Moldovei, 11 – 13, 14 grade pe centrul și sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, Transilvania, Maramureș și Crișana. Banatul și Oltenia se vor opri la maxime de 16 – 18, chiar spre 20 de grade în sudul extrem al Olteniei.

image

image

NEBULOZITATE:

– Vom avea parte de ceva nori pe zona Moldovei, Dobrogea, sud-estul Munteniei și Banat. După orele prânzului și spre seară doar Muntenia va mai avea parte de nori joși.

image

CEAȚĂ:

– Doar izolat și pe arii restrânse din Muntenia și zona de Curbură este posibil să avem parte de ceva ceață, care se va risipi extrem de repede.

image

PRECIPITAȚII:

– La începutul intervalului de prognoză sunt posibile ceva ploi slabe pe nordul Moldovei, dar și lapoviță sau ninsoare pe masivele nordice din Apuseni, Cam acestea vor fi singurele precipitații așteptate mâine.

image

VÂNT:

– De la începutul nopții și până spre orele după amiezii vântul va prezenta intensificări susținute pe toată Moldova, Muntenia și Banat, iar rafalele se pot apropia și de 55 – 60 km/h. Orele serii aduc o liniștire a vântului la nivelul întregii țări.

image

CONCLUZII:

– Revenim la condiții normale pentru data din calendar,doar vântul urmând să creeze în continuare ceva disconfort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *