prognoze

Prognoză meteo 1 aprilie 2016 – nu e păcăleală, vreme de vară

TEMPERATURI:

– Prima noapte a lunii aprilie vine cu temperaturi plăcute pentru data din calendar. De la 3- 5 grade în zonele montane înalte, 7 – 9 grade în cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei, Maramureșului, Munteniei și Olteniei. Dobrogea, Banatul și Crișana vor ajunge la minime chiar și de 12 – 14 grade. Maximele zile de mâine vor caracteriza o zi de sfârșit de mai, chiar început de iunie. În zonele montane vom avea maxime de 15 – 17 grade, în timp ce în restul regiunilor maximele vor fi cuprinse între 22 – 24 de grade, dar, mai mult ca sigur, datorită radiației solare, se va trece în multe locuri peste pragul de 25 de grade specific temperaturilor de vară, putând să se ajungă și la 27 – 28 de grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Pe parcursul zilei de mâine norii nu vor fi o prezență prea activă pe cerul României, până la orele serii, când pe nordul țării s-ar putea strânge ceva mai mulți nori joși.

image

CEAȚĂ:

– Ceață slabă, dar care se va risipi destul de repede, vom avea pe timpul nopții mai ales pe sud, sud-estul țării.

image

PRECIPITAȚII:

– Precipitațiile vor lipsi cu desăvârșire mâine de pe zona României.

image

VÂNT:

– Dacă despre restul fenomenelor meteo putem spune că vor lipsi mâine, nu același lucru îl putem spune despre vânt. Acesta va avea intensificări susținute mâine, în majoritatea zonelor țării, în nord, est și vest putând ajunge a rafale și de peste 55 – 60 km/h. Spre seară, rafalele puternice le vom mai regăsi doar pe Moldova și Banat.

image

CONCLUZII:

– Deși e 1 aprilie, nu e o păcăleală, mâine va fi o zi cu vreme de vară autentică. Atenție și la vânt, care mâine va putea pune probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *