prognoze

Prognoză meteo 29 martie 2016 – mai cald, posibile fenomene convective

TEMPERATURI:

– Pe timpul nopții vom avea temperaturi negative pe zonele montane, cu valori de –2, –3 grade. Moldova, sudul Munteniei, Subcarpații și Dobrogea vor avea minime de 1-3 grade. Transilvania, Maramureș, estul Munteniei, Banatul și Crișana se vor bucura de minime între 5-7 spre 8 grade. Temperaturile maxime vor pleca de la valori ușor negative în zonele montane înalte, 3-5 grade în celelalte zone montane. În Transilvania, Maramureș, Subcarpați și nord-vestul Munteniei maximele se vor opri la un 7 – 9 spre 10 grade. Moldova, Dobrogea, sudul și estul Munteniei, Oltenia, Banatul și Dobrogea se vor bucura de temperaturi de 13 – 15 grade, chiar 16 grade în zona Dobrogei.

image

image

NEBULOZITATE:

– Ziua de mâine va aduce mai mulți nori pe cerul României, astfel că, deși pe timpul nopții măcar Moldova ar putea avea un cer fără nori joși, orele prânzului vin cu nori peste tot. Seara aduce din nou cer senin pe Moldova, zona de Curbură și Oltenia.

image

CEAȚĂ:

– Ceața persistentă chiar și după orele prânzului, scăderea vizibilității chiar și sub 200 și 50 de metri, cam de asta vom avea parte pe zone extinse din Muntenia, Meridionali, Oltenia și estul Banatului.

image

PRECIPITAȚII:

– Ploile vor uda mâine arii extinse din Banat, Crișana, Oltenia, vestul și nordul Munteniei, Meridionalii, iar spre finalul intervalului și sudul Munteniei și Dobrogea. În zona Apusenilor vom putea avea parte și de lapoviță și ninsoare.

image

VÂNT:

– Doar spre orele prânzului este posibil ca adierile de vânt să devină un pic mai active, pe sudul Munteniei.

image

FENOMENE CONVECTIVE:

– Valorile CAPE vor fi mâine chiar și la valori de peste 500 – 600 J/Kg pe zona Banatului și Crișanei, după orele prânzului. și Lifted Index se va duce spre un –2, –3 grade. Avem și precipitații așteptate, ca atare, pot fi și ceva șanse de fenomene convective.

image

image

CONCLUZII:

– O zi cu temperaturi în creștere, dar și cu nebulozitate, ploi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *