prognoze

Prognoză meteo 27 martie 2016 – vreme încă rece

TEMPERATURI:

– Urmează o noapte cu valori negative pe zonele montane, cu valori de la –6, –8 grade în zonele înalte, până la –2, –3 grade în restul masivelor. Minime negative vom avea și pe nordul și centrul Moldovei, cu temperaturi de –1, –2 grade. Transilvania, Maramureș, zona Subcarpaților, centrul și nordul Munteniei și Dobrogea vor avea parte de temperaturi nocturne în jurul a 1-3 grade. Sud-estul Munteniei, Oltenia, Banatul și Crișana se vor bucura de 4-6 grade. Maximele rămân negative mai ales pe zona Meridionalilor, cu –1 spre –3 grade, 2-4 grade în restul masivelor. În restul regiunilor vom avea maxime de la 7 spre 9, 10 grade, cu posibile valori de 11-12 grade pe zona Banatului.

image

image

NEBULOZITATE:

– Moldova pare a fi marea câștigătoare, cel puțin a primei părți din zi, fiind singura regiune din țară unde cerul va avea șanse destul de mari să scape de asediul norilor joși. Și pe vestul țării, chiar dacă vom avea nori, acoperirea va fi sub un 50%, deci sunt șanse ca și în zona Banatului, Crișanei, să avem parte de un cer variabil. După amiaza și seara mai aduc nori pe Oltenia și vestul Munteniei mai ales, cu acoperire de 100% și sub 50% pe zona Moldovei sau Banat.

image

CEAȚĂ:

– Vom avea parte de ceață pe zona Munteniei, Olteniei, Subcarpați, Maramureș, dar și prin zonele montane. Ceața nu va persista foarte mult și doar izolat, pe arii restrânse, ar putea duce la scăderea vizibilității sub 200 de metri sau 50 de metri.

image

PRECIPITAȚII:

– Pe timpul nopții vom avea destule precipitații. Ninsori în zonele montan, ploi în interiorul arcului carpatic, Crișana, Banat și sudul Moldovei. Spre prânz sunt posibile ploi și pe zona deluroasă a Munteniei, iar seara și prin sud.

image

VÂNT:

– Ziua de mâine va aduce un vânt liniștit pe tot intervalul de prognoză.

image

STRAT ZĂPADĂ:

– E martie, da, dar iată că vremea ne oferă zăpadă pe zonele montane cum nu am avut pe tot parcursul iernii. Și aceasta chiar nu este o exagerare.

image

CONCLUZII:

– O zi cu temperaturi încă sub normalul perioadei în care ne aflăm, dar lucrul acesta se va schimba pe parcursul săptămânii viitoare, la finalul căreia putem vorbi chiar de zile de vară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.