prognoze

Prognoză meteo 21 martie 2016 – zi frumoasă de primăvară

TEMPERATURI:

– Deși am intrat și astronomic în primăvară, noaptea care urmează va aduce temperaturi mai potrivite unei nopți de februarie. Vom avea temperaturi negative pe toate zonele montane, dar și prin centrul, sudul Moldovei, și izolat inclusiv prin sud-estul Munteniei. În toate aceste zone se vor atinge de la –3, –5 grade, spre –1 grad. Nordul Moldovei, Dobrogea, restul Munteniei, Oltenia, Transilvania și Maramureșul vor avea minime de la 01, grad spre 3-4 grade. Cele mai ridicate valori ale nopții le vom regăsi pe Crișana și Banat, 5-6 grade. Cu totul altfel vor sta lucrurile în ceea ce privește maximele, care, la nivelul tuturor regiunilor se vor situa între 11 și 13, 14 grade, chiar spre 16 – 18 grade în sudul Olteniei. Valori mai scăzute vom avea pe zonele montane, de la –2 grade în masivele nordice ale Orientalilor spre 3-5 grade în zonele mai joase. Nordul Moldovei, Maramureșul și mare parte din Transilvania se vor opri și ele la doar 7-9 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Începem noapte cu nebulozitate accentuată pe zona Moldovei, Transilvaniei, Maramureșului, Banatului și Crișanei, și izolat prin centrul și estul Munteniei. Lucrurile nu se schimbă foarte mult nici pentru restul zilei, norii joși urmând să acopere ca tot cerul țării, în diverse procente. Muntenia pare a fi cea care va fi mai răsfățată de soare.

image

CEAȚĂ:

– Ceața își va face simțită prezența pe sudul țării, nordul Orientalilor dar și sudul Moldovei, iar, izolat, vizibilitatea ar putea fi redusă și sub 200 și 50 de metri.

image

PRECIPITAȚII:

– Vom avea parte de precipitații încă de la începutul intervalului de prognoză, ninsori pe masivele nordice ale Orientalilor, dar și ploi slabe pe Maramureș.  Pe seara, ploi slabe pot apărea și pe nordul Munteniei dar și Moldova.

image

VÂNT:

– Cu adieri liniștite dimineața, vântul va prinde ceva putere după orele amiezii, care prin Muntenia, Crișana, Dobrogea pot ajunge și la un 35 – 40 km/h. Spre seră lucrurile revin la calm, urmând să avem parte doar de adieri.

image

CONCLUZII:

– O zi plăcută de primăvară, de care ar trebui să ne bucurăm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *