prognoze

Prognoză meteo 19 martie 2016 – vânt, ninsori, mai rece

TEMPERATURI:

– Tendința de noapte rece se păstrează și pentru noaptea cea urmează, urmând să avem valori negative pe zonele montane (-3, –1 grad), 1-3 grade pe nordul și vestul Moldovei, Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana, Muntenia și Dobrogea. 4-5 grade se pot atinge pe centrul și sudul Moldovei dar și pe sudul extrem al Munteniei și Olteniei. Valorile maxime nu vor marca o creștere spectaculoasă, rămânând la valori negative pe zonele montane, cu valori de la –5, –4 grade spre –1, 0. Moldova nu va avea parte de mai mult de 1-3 grade. Dobrogea, sud-estul Munteniei, Transilvania, Maramureșul și Crișana vor avea temperaturi de 4- 6 grade. Banatul urcă spre 8-9 grade, în timp ce Oltenia și centrul, nordul și estul Munteniei vor avea cele mai ridicate maxime, de 11 – 13 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Spre deosebire de ultimele două zile, în care am fost răsfățați de un cer senin și de soare mult, ziua de mâine aduce mai multă nebulozitate, cu nori joși prezenți pe arii extinse din Moldova, Muntenia, Dobrogea, Oltenia și Banat. Spre seară, norii rămân de interes doar pe Muntenia și Moldova.

image

CEAȚĂ:

– Pe parcursul zilei de mâine, ceața își va face pentru puțin timp apariția mai ales pe zona Orientalilor și a Meridionalilor, unde, izolat, vizibilitatea poate scădea și sub 200 sau 50 de metri.

image

PRECIPITAȚII:

– Vom avea ceva precipitații mâine. La începutul intervalului de prognoză vor fi ceva ploi slabe pe nordul Moldovei, ploi, lapovițe și ninsori pe masivele nordice al Orientalilor. Ninsorile cuprind încet dar sigur Orientalii dar și zone din Meridionali și Apuseni, în timp ce ploile coboară pe sudul Moldovei. Spre seară este posibil să avem ploi, lapoviță și ninsoare chiar și pe sud-estul Munteniei.

image

VÂNT:

– Vântul va fi extrem de activ pe parcursul zilei de mâine, în aproape toată țara. Rafalele pot ajunge și la 60 –65 de km/h pe zona Moldovei și a Olteniei. Pe zona Dobrogei și Banat se vor atinge 45 – 50 km/h.

image

CONCLUZII:

– O zi în care temperaturi scad iarăși, norii și vântul își fac simțită prezența, iar ninsorile vin și ele prin unele zone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *