prognoze

Prognoză meteo 17 martie 2016 – o zi liniștită de primăvară

TEMPERATURI:

– Urmează o noapte deosebit de rece pentru perioada pe care o traversăm, cu temperaturi negative pe arii extinse. În zona Meridionalilor se vor atinge și –8, –10 grade, în timp ce în restul zonelor montane vom avea minime de –3, –5 grade. Transilvania, Crișana, Maramureșul, vestul și sudul Moldovei, Dobrogea și sud-estul Munteniei vor avea și ele minime negative, în jurul a –1, –2 grade. Oltenia, Muntenia, estul Moldovei și Banatul ar putea fi singurele zone unde să avem valori pozitive, de 1-3 grade. Temperaturile maxime vor pleca de la 3-5 grade în zonele montane și vor ajunge la 7-9, 10 grade pentru restul regiunilor țării. Valori ușor mai mari sunt posibile pe sud estul Munteniei și Banat, unde se pot atinge 11 – 12 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– În sfârșit, după multe zile în care am fost prizonierii norilor joși, ziua de mâine vine cu un cer mai mult senin pe tot parcursul ei. De aici și diferențe de temperatură mari de la noapte la zi. Pe timpul nopții radiația nocturnă ar putea duce valorile minime mult sub 0 grade, în timp ce pe parcursul zilei radiația solară ar putea urca temperaturile mai mult decât estimările.

image

CEAȚĂ:

– O zi fără ceață.

image

PRECIPITAȚII:

– Cu un cer mai mult senin, putem sta liniștiți, precipitațiile vor lipsi cu totul din peisajul zilei de mâine.

image

VÂNT:

– Vântul nu va crea probleme într-o zi aproape perfectă de primăvară, în ciuda unor adieri un pic mai puternice, după amiază, mai ales pe sudul țării.

image

FENOMENE CONVECTIVE:

– Liniște din acest punct de vedere, nu doar în România, dar și în cea mai mare parte a Europei.

image

CONCLUZII:

– O zi normală de primăvară, doar minimele urmând să reprezinte un fenomen demn de luat în seamă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *