prognoze

Prognoză meteo 16 martie 2016 – mai rece decât ar trebui

TEMPERATURI:

– O nouă noapte cu temperaturi scăzute, apropiate de pragul de îngheț. Vom avea valori negative pe toate zonele montane, cu –7 –9 grade în masivele înalte și –2, –3 grade în celelalte zone. Valori negative vom avea și în nordul Moldovei, estul Transilvaniei și nordul Dobrogei. În nordul și centrul Moldovei, restul Dobrogei, Oltenia, Muntenia, restul Transilvaniei, Maramureș, Banat și Crișana se vor atinge maxim 1 – 3 grade. Și peste zi rămânem cu maxime negative la nivelul zonelor montane (-2, –3 grade), 2 – 4 grade pe nordul și centrul Moldovei și zona Subcarpaților și nordul Munteniei. Sudul Moldovei, Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Transilvania și Maramureșul vor avea maxime de 5-7, 8 grade. Cel mai cald va fi pe Crișana și Banat, unde se pot atinge 9 – 10, chiar 11 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Și ziua de mâine va fi una cu nebulozitate accentuată la nivelul întregii țări, chiar dacă, spre dimineață și mai apoi seara, Banatul, Crișana, sud-estul Munteniei și zona Orientalilor, ar putea avea parte de câteva momente de cer senin.

image

CEAȚĂ:

– Ceața slabă, fără a fi persistentă, și-ar putea face apariția în primele ore ale nopții mai ales pe zonele montane.

image

PRECIPITAȚII:

– Pe timpul nopții și al dimineții vom mai avea parte de precipitații, ninsori pe zonele montane, ploi pe nordul Munteniei și Banat. După aceea, precipitațiile dispar încet din peisaj.

image

VÂNT:

– O zi cu vânt slab, care nu va pune probleme.

image

FENOMENE CONVECTIVE:

– valori CAPE slabe sau inexistente, Lifted Index pozitiv, exact ceea ce nu își poate dori un iubitor de fenomene convective.

image

CONCLUZII:

– O zi liniștită din punct de vedere meteo, de menționat fiind doar ninsorile din zonele montane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *