prognoze

Prognoză meteo 15 martie 2016 – ne întoarcem în februarie

TEMPERATURI:

– Urmează o noapte cu temperaturi scăzute pentru perioada în care ne aflăm. Vom avea minime negative pe toate masivele montane, cu valori de la –6,-5 grade spre –2, –1 grad. Pentru celelalte regiuni, valorile nocturne nu vor fi mai mari de 1 – 3 grade. Nici maximele nu vor face un salt foarte mare, urmând să vorbim de o vreme mai rece decât normalul. Păstrăm minime negative pe zonele de munte, cu ale lor –5, –3 grade. Pentru restul regiunilor vom vorbi de maxime de 3 spre 5,6 grade, un pic mai ridicate pe sudul Munteniei, Olteniei și Banat, unde se pot atinge și 7-8 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Deși la începutul nopții Banatul va fi singura regiune unde mai putem vorbi de un cer senin, lucrurile nu vor dura mult așa, astfel că pentru tot restul intervalului de prognoză vom vorbi de un cer acoperit de nori joși persistenți, și deloc dornici să mai lase și soarelui o șansă.

image

CEAȚĂ:

– Ceața va fi un fenomen extrem de prezent pe toate zonele montane, dar și pe sudul țării (la începutul intervalului de prognoză) și Crișana. Va fi persistentă și în anumite zone va duce și la scăderea vizibilității sub 200 și chiar 50 de metri.

image

PRECIPITAȚII:

– La începutul intervalului de prognoză vom avea ceva ploi pe nordul Moldovei și Muntenia, dar și ninsori pe masivele nordice ale Orientalilor. Ninsorile vor cuprinde apoi toate zonele montane, ploile urmând să fie prezente mai ales pe zona Subcarpaților, Crișana, estul Moldovei și zona de Curbură.

image

VÂNT:

– Ziua de mâine va fi una lipsită de probleme în ceea ce privește vântul, acesta urmând să fie slab, cu mic

image

FENOMENE CONVECTIVE:

– O zi mai degrabă apropiată de fenomenele de iarnă decât de atât de așteptatele convecții.

image

CONCLUZII:

– Iarnă revine cu ceva tupeu pe zonele montane iar răcirea este evidentă și la nivelul celorlalte regiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *