prognoze

Prognoză meteo 14 martie 2016 – vânt, frig, ninsori

TEMPERATURI:

– Urmează o noapte cu temperaturi mai scăzute decât în zilele precedente. Vom avea minime negative pe toate zonele montane, –4 spre –6,-7 grade, iar în zona foarte înaltă din Meridionali se poate ajunge și la –10, –11 grade. Minime negative vom avea și pe Maramureș, –2, –3 grade. Moldova, Transilvania, Crișana și nordul Munteniei vor avea parte de 1-2 grade, iar în Banat, Muntenia și Dobrogea se vor atinge și 3-5 grade. Cele mai ridicate valori ale nopții le vom avea pe Banat și Oltenia, cu ale lor 6-8 grade. Nici distribuția maximelor nu va fi diferită. Rămânem cu valori negative pe zonele montane, (-2,-4 spre –5 grade), 3 – 5 grade la nivelul Moldovei, Dobrogei și Transilvaniei. Muntenia, Oltenia, Crișana, Transilvania și Maramureșul nu vor avea parte de mai mult de 7-9 grade, în timp ce Banatul se va răsfăța cu ale lui 12 – 13 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Pentru ziua de mâine rămânem cu nori joși persistenți mai ales pe Moldova, Dobrogea, sud-estul Munteniei, Oltenia și parțial Banatul, asta la începutul intervalului. După prânz, scapă de nori tot vestul și Maramureșul.

image

CEAȚĂ:

– Pentru ziua de mâine, ceața slabă va fi prezentă doar pe zona Orientalilor și izolat prin sud-vestul țării.

image

PRECIPITAȚII:

– Pe timpul nopții vom avea ploi slabe pe zona Moldovei, Oltenia și sud-estul Munteniei și ninsori pe toată zona Orientalilor. Spre dimineață, ninsorile pot să își facă apariția și pe centrul Moldovei, iar seara și prin Meridionali. Ploi slabe pot fi și prin nordul Munteniei și Oltenia.

image

VÂNT:

– Nici mâine nu scăpăm de vânt, prezent tot pe Moldova și Muntenia, dar și pe vestul extrem. Rafalele pot ajunge și la 60 – 65 km/h. Sunt semnale că sera zilei de mâine vine cu o liniștire a vântului.

image

FENOMENE CONVECTIVE:

– CAPE-ul va avea valori mici, de până la 250 – 300 J/Kg mai ales pe Moldova și parțial pe sud-est. Nici valori Lifted Index nu vor lăsa mari dileme în ceea ce privește șansele de fenomene convective: zero.

image

image

STRAT ZĂPADĂ:

– Da, este martie, dar cu toate acestea, nu putem trece peste faptul că se strâng câțiva centimetri de zăpadă prin zonele montane și Moldova.

image

CONCLUZII:

– O zi în care tot vântul va fi subiectul zilei. Alături de ninsorile de prin Orientali și Moldova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *