prognoze

Prognoză meteo 13 martie 2016 – vânt extrem de nervos

TEMPERATURI:

– Minimele nopții vor pleca de la valori negative în zonele montane (-4, –3 grade până la –1 grad), 2 – 3 grade în zonele Subcarpaților, și 5-7, 8 grade în restul regiunilor. Maximele rămân negative pe masivele montane înalte, cu –2, –3 grade, 1-3 grade în zonele montane mai joase. Moldova, Transilvania, Maramureș, Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor avea parte de maxime în jurul a 7-9, 10 grade. Crișana și Banatul vor avea parte de cele mai ridicate valori ale zilei, cu 12 – 13 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Rămânem și pe parcursul zilei de mâine cu un cer mai mult acoperit de nori joși în cea mai mare parte din țară, cu ceva semne că spre seară, pe zona de vest, nord-vest, cerul să se mai elibereze.

image

CEAȚĂ:

– Ceața va fi prezentă doar pe arii restrânse din Moldova, sud-vest și izolat Muntenia.

image

PRECIPITAȚII:

– La începutul intervalului de prognoză vom avea ploi slabe pe zonele montane, Moldova și sud-vest și ninsori pe masivele nordice ale Orientalilor. După orele prânzului și spre seară, ninsorile cuprind toată zona Orientalilor, masivele înalte din Meridionali, iar ploile se vor cantona pe sudul extrem al României.

image

VÂNT:

– Vântul va fi marea problemă a zilei de mâine. Foarte activ pe Moldova și Muntenia, cu rafale ce pot trece și de 60 – 65 km/h, mai ales pe sud-estul Munteniei. Nici pe Banat nu va fi liniște, dar vitezele nu vor trece de un 40 – 45 km/h.

image

FENOMENE CONVECTIVE:

– Și pe parcursul zilei de mâine valorile CAPE nu vor trece de un 250 – 300 J/Kg, iar Lifted Index va avea numai valori pozitive.

image

image

CONCLUZII:

– Atenție mare la vânt pentru ziua de mâine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *