prognoze

Prognoză meteo 06 martie 2016 – cald, ploi spre seară

TEMPERATURI:

– Noaptea de sâmbătă spre duminică vine cu temperaturi ușor negative pe zonele montane înalte, cu valori de –2, –1 grad, 0-2, 3 grade pe celelalte zone montane, Muntenia, Transilvania. Pe Moldova, Dobrogea, Oltenia se vor atinge 4-6 grade, în timp ce pe Maramureș, Crișana și Banat vor fi minime de 7-8 grade. Maximele vor pleca de la 8-10 grade pe zonele montane, în timp ce pentru restul țării vorbim de maxime între 12 și 14 grade, izolat chiar 15 grade pe sudul extrem.

image

image

NEBULOZITATE:

– Pe timpul nopții norii joși vor fi mai ales pe zona Moldovei și a arcului carpatic, pentru ca mai apoi să acopere și zona Crișanei și Banatului. Lucrurile nu se vor schimba prea mult pentru restul intervalului de prognoză, norii joși urmând să își stabilească cartierul general pe Banat și Crișana.

image

CEAȚĂ:

– Ceața va fi prezentă pe zona Munteniei, Olteniei și Moldovei. Pe zona Moldovei este posibil ca vizibilitatea să fie redusă chiar și sub 200 și 50 de metri. Din fericire, ceața se va risipi încă de la orele dimineții.

image

PRECIPITAȚII:

– Precipitațiile, sub formă de ploaie, vor veni mai ales după orele serii, pe Banat și Crișana.

image

VÂNT:

– Pe parcursul zilei de mâine, vântul va fi activ în cea mai mare parte a țării. La început pe zona Banatului și Moldovei, iar spre seară și pe zona Munteniei. Pe Banat este posibil ca rafalele să ajungă chiar și la 60 – 65 km/h în timp ce pe restul regiunilor menționate, nu se vor depăși viteze de 40 – 45 km/h.

image

FENOMENE CONVECTIVE:

– Precipitațiile așteptate mâine seară pe zona de vest nu ne vor oferi și șansa unor fenomene convective.

image

CONCLUZII:

– O zi destul de calmă, caldă, doar vântul urmând să fie de interes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *