prognoze

Prognoză meteo 05 martie 2016 – zi liniștită

TEMPERATURI:

– Urmează o noapte cu temperaturi negative pe toate zonele montane, cu valori de la –2 spre –4 grade. Centrul și nordul Moldovei, estul Transilvaniei, zona Subcarpaților, Maramureșul și vestul Crișanei vor avea minime de la 2 la 4 grade. În Banat, restul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea vom avea valori de la 4 spre 6,7 grade. Maximele zilei vor pleca de la 2-4 grade în zonele înalte de munte spre 5-7 grade în celelalte masive. În estul Transilvaniei, Moldova, Dobrogea, Muntenia, cea mai mare parte a Olteniei, Maramureșul, Crișana și estul Banatului se vor atinge maxime de 7-9, 10 grade. Cele mai ridicate valori ale zilei le vom ava pe Banat, restul Transilvaniei și sudul extrem al Olteniei, unde se vor atinge 12 – 13 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Nici ziua de mâine nu ne oferire perspective de soare sau cer senin. Nebulozitatea se va păstra accentuată cel puțin până spre orele amiezii, urmând ca seara să aducă o eliberare a cerului de norii joși, aceștia urmând să rămână prezenți doar pe estul Moldovei, Dobrogea și zonele montane.

image

CEAȚĂ:

– Pe timpul nopții ceața va fi prezentă pe zona Banatului, Muntenia, Carpații de Curbură, sudul Moldovei și Dobrogea. Există posibilitatea reducerii vizibilității chiar și sub 200 și 50 de metri. Din fericire, până spre dimineață aceasta se va risipi.

image

PRECIPITAȚII:

– Vom mai avea parte de precipitații, cel puțin pe parcursul nopții și în primele ore ale dimineții. Vor fi ploi pe zona Munteniei, sudul Moldovei, Dobrogea și sud vestul Banatului și ninsori pe zona Carpaților de Curbură, Meridionalii vestici și masivele nordice ale Orientalilor.

image

VÂNT:

– Vântul va mai prezenta mici intensificări, la începutul intervalului de prognoză, pe zona de sud-est a țării. Odată terminate și acestea, restul intervalului de prognoză ne aduce un vânt liniștit.

image

FENOMENE CONVECTIVE:

– Nicio șansă pentru fenomene convective pentru ziua de mâine.

image

CONCLUZII:

– O zi fără fenomene meteo deosebite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *