prognoze

Prognoză meteo 03 martie 2016 – o zi liniștită

TEMPERATURI:

– Minimele nopții care urmează vor fi negative pe toate zonele montane, cu valori de la –3 grade spre –1 grad. Tot în jurul pragului de îngheț vor fi și minimele din Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, cu temperaturi aproape de 0-1 grad. Oltenia va avea parte de 2-3 grade, în timp ce Muntenia, Moldova și Dobrogea se vor bucura de minime de la 4-5 grade până spre 7-8. Temperaturile maxime vor pleca de la 3-5 grade în zonele montane (de menționat că în masivele de la peste 1800 de metri din Orientali este posibil ca maximele să rămână ușor negative), la 7-9 grade în Moldova, sud-estul Munteniei și Dobrogea, pentru ca cele mai ridicate valori să le avem pe Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramureș, Crișana și Banat, unde se pot atinge 11-13 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Noaptea care urmează va aduce nori joși mai ales pe zona Moldovei, dar ei vor acoperi, parțial, și Muntenia, Dobrogea, Maramureșul, Transilvania, dar aici gradul de acoperire va fi sub 50%. Lucrurile se schimbă deja spre orele prânzului, singura zonă care ar putea să aibă parte de un cer senin urmând să fie Maramureșul și zona Apusenilor. Iar spre seară, și aceste zone pierd bătălia cu norii.

image

CEAȚĂ:

– Ceața nu va fi un fenomen care să pună probleme pe parcursul zilei de mâine, chiar dacă o vom regăsi, izolat, prin sud și sud-vest, dar și în zona Transilvaniei.

image

PRECIPITAȚII:

– Precipitațiile își fac apariția după orele prânzului, pe tot lanțul montan, dar și pe Dobrogea și sudul Moldovei. Vor fi mai ales ploi, dar în masivele din vestul Meridionalilor este posibil să fie chiar și lapoviță sau ninsori slabe.

image

VÂNT:

– Și vântul începe să își facă simțită prezența mai ales după orele prânzului, cu intensificări pe mai toate regiunile țării, dar mai puternice în nordul Moldovei, unde se pot atinge, la rafală, chiar 40 – 45 km/h. Seara, rafalele cresc în intensitate pe Muntenia și Oltenia.

image

CONCLUZII:

– O zi destul de liniștită din punct de vedere al fenomenelor meteo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *