prognoze

Prognoză meteo 02 martie 2016 – o zi caldă, alta rece

TEMPERATURI:

– Noapte vine iarăși cu valori negative pe zonele montane înalte, unde se pot atinge valori de –3, –5 grade. În restul regiunilor montane vom avea valori de la –2 grade spre 1 grad. În Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana, zona Subcarpaților și vestul Moldovei vom avea valori minime de la 1 spre 3-4 grade. Moldova și Oltenia vor avea parte de temperaturi ce se vor apropia de 4-6 grade, în timp ce Muntenia și Dobrogea vor avea minime de până la 7-8 grade. Maximele rămân negative pe masivele nordice ale Orientalilor, Apusenilor și Meridionalilor, cu valori de la –3 spre –1 grad. în timp ce în celelalte zone montane vor fi maxime de 2-4 grade. Aceleași valori le vom avea și în Transilvania, Maramureș, Crișana. Banatul nu va trece de un 6-7 grade, în timp ce nordul Moldovei se va mulțumi cu 8-9 grade. Temperaturi mult mai plăcute vom avea pe centrul și sudul Moldovei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, locuri unde maximele se vor duce de la 10-11 grade până la 14-15 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Începem noaptea cu nori joși pe vest, nord, centru și sud și cu un cer senin pe Moldova și Dobrogea. Dimineața și orele prânzului aduc cer senin doar pe Muntenia și Oltenia de data asta. Iar situația nu se va mai schimba până spre finalul intervalului, când și Banatul va reuși să scape de nebulozitate.

image

CEAȚĂ:

– Vom avea parte de ceva ceață prin vest, nord și zonele joase din sud și sud est, dar aceasta va fi pe arii restrânse, doar izolat cu vizibilitate redusă sub 200 de metri sau chiar 50 și se va dispersa la orele dimineții.

image

PRECIPITAȚII:

– Vom avea precipitații mai ales pe zona Maramureșului, Apusenilor, Banatului și Crișanei, dar, pe arii restrânse, mai ales pe seară, și în zona nordică a Moldovei. Precipitațiile vor fi mai ales lapovițe și ninsori pe Maramureș și masivele înalte din Orientai și Apuseni și ploi în restul regiunilor menționate.

image

VÂNT:

– Chiar dacă vom mai avea parte de ceva intensificări, dar ca nu vor mai trece de 35 – 40 km/h, putem considera că ziua de mâine va fi una mai calmă din punct de vedere al vântului.

image

CONCLUZII:

– Vom avea parte de o zi cu temperaturi mai scăzute pe vest, cu precipitații și cu revenirea ninsorilor la munte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *