prognoze

Prognoză meteo 29 februarie 2016 – tendință de încălzire

TEMPERATURI:

– Noaptea care urmează vom avea valori de temperatură negative în zonele înalte din Orientali și Meridionali (-1, –2 grade), 2 –4 grade în celelalte zone montane. În restul regiunilor țării vom avea minime de la 4-5 grade în Transilvania și zona Subcarpaților, în timp ce Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Maramureș, Crișana și Banat vor avea parte de temperaturi de la 5 spre 7-8 grade. Maximele zilei vor marca o creștere față de zilele precedente, ajungând numai la valori de 7-9 grade în zonele montane, Moldova, Dobrogea, nordul Munteniei și sud-vestul Olteniei. Sudul și sud estul Munteniei, Transilvania. Crișana, Maramureș și Banat vor avea cele mai ridicate valori, de la 12-14 grade până la, izolat, chiar și 16 – 17 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– începem intervalul de prognoză cu nori joși persistenți pe zona de sud și est a țării. După amiaza și seara nebulozitatea se accentuează și pe celelalte regiuni, astfel că vom ajunge ca doar pe arii restrânse din sud-est și centru să mai putem vorbi de un cer senin.

image

CEAȚĂ:

– Vom avea parte de ceață și pe parcursul acestui interval de prognoză. Pe timpul nopții mai ales pe zona de Curbură și pe sudul Moldovei, unde vizibilitatea ar putea scădea sub 200 și chiar 50 de metri. Dobrogea va avea iarăși parte de ceață densă și extrem de persistentă pe tot parcursul zilei. Și aici vizibilitatea va scădea pe arii extinse, sub 200 și 50 de metri.

image

PRECIPITAȚII:

– Ziua de mâine nu va fi spectaculoasă din punct de vedere al precipitațiilor, urmând să avem parte doar de ploi slabe, prin Moldova, Dobrogea și sud-vest. Spre seară, odată cu apropierea unui front compact de precipitații, în Transilvania și Banat ploile devin mai serioase un pic.

image

VÂNT:

– Vântul rămâne și mâine de interes pe zona Moldovei și Dobrogei, cu rafale ce se pot apropia de 45 – 50 km/h. Intensificări ar putea fi și pe zona de sud a țării și pe Maramureș sau Banat, dar cu rafale mult mai scăzute, de până la 30 – 35 km/h.

image

ZĂPADĂ:

– Ne luăm adio de la iarna, calendaristică, 2015 – 2016 cu un peisaj în ton cu întreaga ei evoluție din acest sezon, adică deplorabil.

image

CONCLUZII:

– O zi în încălzire, cu precipitații ce devin de interes după orele serii. Vântul activ rămâne o constantă a zilei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *