prognoze

Prognoză meteo 28 februarie 2016 – zi calmă

TEMPERATURI:

– Vom avea o noapte cu valori negative pe zonele montane, de la –5, –6 în zonele înalte din Meridionali, până spre –3, –1 grad în celelalte zone. În Transilvania, Maramureș, nordul și centrul Moldovei, zona Subcarpaților, cea mai mare parte a Crișanei și Banat vom avea minime de la 1 la 3 grade, în timp ce în nordul Crișanei, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei vom avea valori de la 4 spre 6 grade. Dobrogea va fi campioana minimelor cu ale ei 7-8 grade. Maximele zilei vor pleca de 4-6 grade pe zonele montane, 7-9 grade în Moldova, cea mai mare parte a Munteniei și Olteniei și în vestul Transilvaniei. În sudul extrem al Munteniei, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei și Maramureș se vor atinge 10 – 11 grade. Maximele zilei le vom avea pe Banat și Crișana, cu ale lor 13 – 15 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– În prima parte a zilei, norii joși vor acoperi mai ales pe tot sudul și estul țării. Situația nu se schimbă pe tot parcursul intervalului de prognoză, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova rămânând prizonierele norilor, în timp ce Transilvania, Maramureșul, Crișana și Banatul se vor bucura din plin de soare.

image

CEAȚĂ:

– Ceața va fi prezentă, mai ales pe parcursul nopții, pe zona de sud-est a țării și în zona Apusenilor, putând reduce vizibilitatea chiar și sub 200 și 50 de metri, dar, din fericire, se va risipi spre primele ore ale dimineții.

image

PRECIPITAȚII:

– Ziua de mâine vine cu precipitații slabe, la începutul intervalului, mai ales ploi, pe zona Moldovei, Subcarpați, sud-estul Munteniei dar și sud-vestul Banatului. Ninsori pot fi așteptate pe zona Meridionalilor.

image

VÂNT:

– Dacă pe timpul nopții vântul nu va pune probleme, începând cu orele dimineții, intensificările prind putere în zona Banatului, pe nordul și estul Moldovei, cu rafale ce se pot apropia chiar și de 50 – 55 km. Spre seară, intensificările se mută și pe sudul țării.

image

ZĂPADĂ:

– Se apropie de final una din cele mai urâte, din punct de vedere al zăpezilor, luni de iarnă din istorie. Nici ziua de mâine nu va face notă discordantă.

image

CONCLUZII:

– O zi destul de liniștită, doar vântul urmând să fie o prezență mai activă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *