prognoze

Prognoză meteo 27 februarie 2016 – o zi cu destule fenomene meteo

TEMPERATURI:

– Noaptea care urmează vine cu temperaturi negative pe zonele montane (de la –5, –4 grade în masivele nordice ale Orientalilor și Apusenilor la –2, –3 grade în celelalte zone montane). Temperaturi negative vom avea și pe Maramureș, Crișana și mare parte din Banat, cu valori de la –1 spre –2 grade. În nordul și centrul Moldovei, Transilvania, sudul Banatului, zona Subcarpaților vom avea minime de la 1, 2 grade până la 4 grade. În sudul Moldovei, Muntenia și Oltenia vom avea temperaturi de la 5 la 7 grade, în timp ce valorile cele mai mari ale nopții le vom regăsi pe zona Dobrogei, unde se pot atinge și 8 grade. Valorile maxime vor rămâne negative la munte, –2 spre 0 grade în zone înalte, și de la 1 spre 3 grade în celelalte zone. La nivelul restului țării vom avea temperaturi de la 4, 5 grade până spre 7-8 grade, cu cele mai mari valori în zona Dobrogei, de 9, chiar 10 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Modelele meteo nu ne dau prea mari șanse de cer senin pentru mâine, poate doar, la începutul nopții, pe zona Crișanei. În rest, ziua de mâine va fi una cu nori joși persistenți pe tot parcursul zilei și la nivelul întregii țări.

image

CEAȚĂ:

– Ceața va face și ea parte din peisajul zilei, chiar dacă nu va fi o ceață densă, va persista destul de mult pe tot sudul țării și pe zona Orientalilor. O notă aparte pentru Dobrogea, cea care, pe timpul nopții i până la primele ore ale dimineții va avea parte de ceață puternică, cu reducerea vizibilității pe arii extinse sub 200 și 50 de metri.

image

PRECIPITAȚII:

– Vom avea o zi în care precipitațiile vor traversa aproape toată țara și vor fi variate ca formă: ninsori pe zonele montane, ploi pe Moldova, Banat, Transilvania, Oltenia și Muntenia. Cantitățile de precipitații nu se vor apropia decât izolat de 8-10 l/mp în 24 de ore.

image

VÂNT:

– Pe parcursul nopții și al dimineții vântul va avea intensificări pe toată zona Moldovei, cu rafale ce pe sudul regiunii se pot apropia și de 50 de km/h.

image

ZĂPADĂ:

– Mai există ceva urme de zăpadă în zonele montane și ninsorile așteptate mâine vor mai ajuta un pic.

image

CONCLUZII:

– O zi destul de interesantă meteo, cu fenomene diverse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *