prognoze

Prognoză meteo 22 februarie 2016 – temperaturi în creștere

TEMPERATURI:

– Noaptea care urmează aduce temperaturi ușor negative pe masivele nordice ale Orientalilor (-1,-2 grade), valori de 1-3 grade pe celelalte zone montane, sud-estul Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea, estul și nordul Transilvaniei și Maramureș. 4-5 se vor atinge pe nordul Moldovei, sudul Munteniei, în timp ce Oltenia, Crișana și Banatul vor avea cele mai ridicate minime, de 7-8 grade. Maximele zilei vor atinge 7-9 grade în zonele montane, în timp ce în restul regiunilor țării vom avea 14 – 16 grade, în Oltenia putând ajunge și la valori de 17 – 18 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Pe timpul nopții, singura zonă din țară unde cerul va fi senin, lipsit de nori joși, va fi Muntenia. Din fericire, odată cu orele dimineții și apoi pe tot parcursul zilei, cerul se va degaja, astfel că soarele va putea să ne răsfețe în voie. Spre finalul intervalului de prognoză, norii joși reapar pe zona Maramureșului.

image

CEAȚĂ:

– Ceața va fi prezentă mai ales pe timpul nopții și în zonele montane și în Maramureș, dar se va risipi și de acolo odată cu răsăritul soarelui.

image

PRECIPITAȚII:

– La începutul intervalului, precipitațiile vor fi prezente mai ale pe vest (ploi), nord (ploi) și zonele montane (ploi, lapovițe și ninsori). Începând cu orele dimineții aria lor se va restrânge, urmând să dispară din peisaj pentru restul intervalului de prognoză.

image

VÂNT:

– Vântul își va face de cap și mâine, la începutul intervalului doar prin vestul țării, apoi, încet dar sigur urmând să acopere cu rafalele sale tot Banatul, Crișana, Maramureșul, Moldova, Orientalii, Dobrogea și Muntenia. Rafalele cele mai puternice le vom regăsi pe zona Maramureșului (peste 70 km/h), dar și în celelalte regiuni se pot atinge viteze de peste 45 – 50 km/h.

image

ZĂPADĂ:

– Ne luăm adio din nou de la strat de zăpadă în România, doar izolat prin masivele nordice ale Orientalilor și prin Meridionali să mai existe câte un petic.

image

CONCLUZII:

– O zi mai caldă, cu ceva vânt mai nervos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *