prognoze

Prognoză meteo 21 februarie 2016 – vreme cu de toate

TEMPERATURI:

– Noaptea de sâmbătă spre duminică aduce un regim termic apropiat de normalul perioadei în majoritatea regiunilor. Vom avea valori negative în zonele montane, de la –6, –8 grade în zonele montane înalte din Orientali și Meridionali spre –3, –2 grade în celelalte zone montane. Pentru restul regiunilor țării, minimele vor oscila între 1 și 3,4 grade. Situația nu se va schimba prea mult nici pentru maximele de mâine, care vor pleca de la valori de –1 spre –3 grade în zonele montane, 1-3, 4 grade în Transilvania, Maramureș și cea mai mare parte din Crișana. Banatul, Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia vor avea maxim de la 6 spre 8-9 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Pe parcursul nopții, Banatul, Crișana, Oltenia, ar putea fi singurele locuri cu un cer mai mult senin. Dar lucrurile nu vor dura mult, pentru că încă de la orele dimineții și până spre seară târziu, norii joși vor acoperi toată țara. Ultimele ore din zi aduc o eliberare de nori pe Muntenia și Dobrogea.

image

CEAȚĂ:

– La începutul intervalului de prognoză ceața va fi prezentă mai ales pe sudul țării, dar, odată cu intrarea în dimineață, ea se mută și pe zona de vest, dar și pe toate zonele montane. Ceața va fi persistentă și mult în zi și este posibil ca pe arii extinse să reducă vizibilitatea sub 200 și chiar 50 de metri.

image

PRECIPITAȚII:

– La începutul intervalului de prognoză vom avea ceva lapovițe și ninsori în zonele montane și ploi slabe pe estul Moldovei. Odată cu intrarea în dimineață și pe parcursul zilei de mâine, scenariul va fi cu ploi pe Crișana și Banat, ploi, lapoviță și ninsori pe Maramureș, ninsori mai ales pe zonele montane.

image

VÂNT:

– Începem noaptea cu vânt liniștit, dar spre orele dimineții intensificările cuprind zona Banatului și Crișanei, cu rafale de până la 35 – 40 km/h. După amiaza și seara aduc un vânt mai alert pe toate regiunile țării, cu rafale mai puternice pe Crișana și Oltenia.

image

ZĂPADĂ:

– Stratul de zăpadă continuă să rămână prezent și mâine pe zonele montane, ajutat și de ninsorile așteptate.

image

CONCLUZII:

– O zi de iarnă în zonele montane, cu ploi, vânt și temperaturi încă decente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *