prognoze

Prognoză meteo 20 februarie 2016 – o zi cu fenomene diverse

TEMPERATURI:

– Noaptea care urmează vine cu temperaturi negative în zonele montane, de la –2 spre 0 grade, 1 grad pe nordul și centrul Moldovei, 2-3 grade pe sudul Moldovei, Dobrogea, sud-estul Munteniei, zona Subcarpaților, Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana. În sudul Olteniei și al Munteniei se vor atinge 4-5 grade. Temperaturile maxime nu vor marca o creștere prea mare, practic, vom avea o creștere de 2-3 grade doar, ajungând la –3, –2 grade în masivele nordice ale Orientalilor și în celelalte zone înalte din Meridionali și Apuseni. În celelalte zone montane vom avea 1-3 grade, în Moldova, Transilvania, Maramureș și Crișana vom avea de la 4 la 6 grade. Muntenia, Dobrogea și Banatul vor atinge maxime de 7-8 grade, în timp ce Oltenia se va opri la 10 – 11 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Ziua de mâine va fi una cu nori joși pe toată suprafața României, iar acest scenariu va fi valabil pe tot intervalul de prognoză. Poate doar Oltenia să aibă șansa unui cer senin spre seară.

image

CEAȚĂ:

– Ceața va fi prezentă la începutul intervalului de prognoză pe zona Moldovei mai ales, unde și vizibilitatea ar putea scădea, pe arii restrânse, sub 200 și chiar 50 de metri. Ceață, slabă, am putea avea și pe Muntenia, zonele montane și Crișana.

image

PRECIPITAȚII:

– Ziua de mâine vine cu precipitații mai ales pe zona de nord, vest și centru a țării. Vor fi ploi mai ales pe Moldova, Maramureș și estul Banatului, dar și lapovițe și ninsori pe nordul extrem al Moldovei și Apuseni. Spre dimineață, ninsorile cuprind Orientalii și Apusenii, dar și Maramureșul, iar ploile se vor cantona pe Crișana.

image

VÂNT:

– Pe timpul nopții, vântul va prezenta ceva intensificări pe zona Crișanei și Moldovei, cu rafale ce se pot apropia de 45 – 50 km/h. Vestea bună este că și acestea se vor potoli până la orele dimineții și pe tot parcursul zilei vom avea parte de vânt calm.

image

ZĂPADĂ:

– După multe zile în care zăpada a lipsit de pe teritoriul României, iată că unele modele dau ceva strat în zonele montane la finalul intervalului de prognoză.

image

CONCLUZII:

– O zi cu temperaturi mai scăzute, cu nebulozitate accentuată, precipitații variante și ceva vânt. Nu ne plictisim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *