prognoze

Prognoză meteo 18 februarie 2016 – vânt, ploi, temperaturi în scădere

TEMPERATURI:

– Noaptea care urmează va aduce valori minime de temperatură de la –1 spre 2-3 grade în zonele montane. În cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei și Moldovei vom avea valori minime de la 4 spre 6 grade. Transilvania, Banatul, Crișana, Maramureșul, sudul extrem și Dobrogea, minimele vor fi cuprinse între 7 și 9, 10 grade. Maximele zilei, în scădere față de zilele trecute, vor pleca de la 5 – 7 grade pe Moldova, Muntenia, Oltenia, Dobrogea și zonele montane, la 8 – 10 grade pe sud-estul Munteniei și mare parte din Transilvania. Cel mai cald va fi pe estul Transilvaniei, Maramureș, Banat și Crișana, locuri unde se vor putea atinge și 12 – 14 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Începem noaptea cu nori joși pe tot sudul țării și pe Moldova. Iar lucrurile nu se schimbă până spre orele prânzului, când nebulozitatea se va accentua și pe Banat și Crișana. Ajungem astfel ca la orele serii norii joși să fie prezenți peste tot în țară.

image

CEAȚĂ:

– Dacă pe timpul nopții ceața va fi doar izolat prezentă, mai ales pe sud vest și pe Orientali, odată cu orele dimineții și mai ales după prânz, ea se va extinde pe Muntenia, Oltenia, Banat, Crișana și zona Orientalilor. Izolat, vizibilitatea poate fi redusă și sub 200 și 50 de metri.

  1. image

PRECIPITAȚII:

– Dacă pe timpul nopții vom avea precipitații slabe mai ales pe sud și sud-vest, începând cu orele prânzului, un val de precipitații intră prin Oltenia (ploi), cuprinzând apoi Muntenia (ploi), Banatul și Crișana (ploi) dar și pe masivele vestice ale Meridionalilor (lapoviță și ninsori). Seara, precipitațiile cuprind parte din Transilvania și nordul Moldovei.

image

VÂNT:

– Vântul va fi foarte activ încă de la primele ore ale nopții și pe tot parcursul zilei de mâine, mai ales pe zona Moldovei, Munteniei și Dobrogei, cu rafale ce pot ajunge și la 60 – 70 km/h în nordul Moldovei și 40 – 50 pe sudul țării.

image

ZĂPADĂ:

– Unele modele meteo dau ceva șanse pentru un mic strat de zăpadă pe zona vestică a Meridionalilor.

image

CONCLUZII:

– O zi cu vânt puternic, precipitații pe arii extinse, cald în vest și temperaturi în scădere pe celelalte regiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *