prognoze

Prognoză meteo 17 februarie 2016 – cald, cu vânt puternic

TEMPERATURI:

– Pentru noaptea care urmează, temperaturile la nivelul majorității regiunilor țării vor fi cuprinse între 7 și 9 grade. Excepție vor face zonele montane, cu valori de la –2 grade în zonele din nordul Orientalilor, 1-3 grade și chiar spre 5-7 grade în zonele mai joase. În sudul și sud-estul țării se pot atinge și valori minime de 10 – 11 grade. Temperaturile maxime, mult mai mari decât ar trebui, vor pleca de la 3-5 grade în zona Orientalilor, 7 – 9, 10 grade în zona Moldovei, Olteniei, Dobrogei și Munteniei. În Transilvania, Maramureș și sud-estul Munteniei vom avea maxime de la 12 la 14 grade în timp ce Banatul și Crișana vor avea parte cu adevărat de o zi caldă, cu maxime și de 15 – 17 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Pe parcursul nopții și al dimineții de mâine, norii joși vor acoperi, încet dar sigur, cea mai mare parte  țării. După amiază și spre seară, cerul se va degaja pe partea de vest și nord-vest a țării, rămânând însă prezenți pe restul regiunii.

image

CEAȚĂ:

– Pe parcursul nopții care urmează, ceața va fi prezentă mai ales pe zona Orientalilor și în interiorul arcului carpatic dar și pe zona Banatului și Crișanei. Va fi posibilă și reducerea vizibilității sub 200 și chiar 50 de metri iar în zona Orientalilor, ceața poate fi persistentă și spre orele după amiezii.

image

PRECIPITAȚII:

– Pe tot parcursul intervalului de prognoză vor fi posibile precipitații slabe, ploi, pe zona Orientalilor.

image

VÂNT:

– Încă de la începutul intervalului de prognoză vântul va prezenta intensificări pe zona de sud a țării, cu rafale ce se pot apropia și de 55 km/h. După amiaza și seara aduc vânt susținut și pe Moldova, nordul ei, dar și pe sud-vestul Banatului. Aici, rafalele pot ajunge și la 70 – 80 km/h.

image

ZĂPADĂ:

– Rămânem cu imaginea dezolantă a nici măcar unui petec de zăpadă la jumătatea lunii februarie.

image

CONCLUZII:

– O zi foarte caldă, dar și cu vânt activ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *