prognoze

Prognoză meteo 16 februarie 2016 – anormal de cald

TEMPERATURI:

– Suntem la jumătatea lui februarie, o luna ce, prin definiție, ar trebui să fie prin excelență de iarnă, iar temperaturile din noaptea care urmează vor fi potrivite mai degrabă pentru o zi de aprilie. Vor fi valori de 7-9 grade în Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana, Oltenia, mare parte din Moldova. În cea mai mare parte din Muntenia și Dobrogea, minimele nopții se vor opri la valori de 12 – 13 grade. Maximele de mâine vor împărți România în două: nordul Moldovei, Maramureșul, centrul și nordul Transilvaniei, Crișana și cea mai mare parte a Banatului vom avea maxime în jurul a 9 – 10 grade. Sudul Moldovei, al Transilvaniei, și restul Banatului vor avea maxime de 11 – 12 grade. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, valorile maxime ale zilei de mâine vor caracteriza o vreme de luna mai, cu temperaturi de 17 – 19 grade, pe sudul extrem putând fi atinse și 22 de grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Banatul și Crișana rămân ghinionistele nopții care urmează, fiind zonele unde cerul va fi acoperit de nori joși persistenți. Dimineața și orele prânzului vor aduce nori pe tot Banatul, Crișana, Maramureș, Transilvania, zonele montane și nordul Moldovei. Iar situația va rămâne neschimbată pentru tot restul intervalului de prognoză.

image

CEAȚĂ:

– Ceața slabă va fi prezentă pe sudul țării, dar și pe Oltenia, vest și Apuseni, posibil persistentă pe tot parcursul zilei în unele zone.

image

PRECIPITAȚII:

– Vom avea parte de ploi spre dimineață și până la orele prânzului pe zona Banatului, Meridionali, Apuseni și nordul Transilvaniei. După amiaza și seara mai aduc precipitații slabe pe nordul țării.

image

VÂNT:

– Vântul va fi destul de slab pe parcursul zilei de mâine, doar spre seară, pe sud-estul țării urmând să avem intensificări de până la 40 – 45 km/h.

image

ZĂPADĂ:

– Un peisaj dezolant, fără zăpadă, pentru o lună februarie care ar fi trebuit să aducă troiene..

image

CONCLUZII:

– O zi foarte caldă, cu temperaturi și cu 15 grade mai mari decât normalul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *