prognoze

Prognoză meteo 14 februarie 2016 – Valentine’s Day primăvăratic

TEMPERATURI:

– Noaptea care urmează va fi una cu temperaturi apropiate ca valori pe toate regiunile țării. Vom avea valori negative pe zonele montane înalte (-7, –8 grade pe Meridionali și Apuseni, –2, –1 grad pe Curbură și Orientali), 1-3 grade în celelalte zone montane, Transilvania, Maramureș, Oltenia, centrul și vestul Munteniei. În Crișana, Banat, sud-estul Munteniei, sudul Moldovei, minimele se vor opri la valori de 5-6 grade, în timp ce în Dobrogea se vor putea atinge chiar și 7-8 grade. Valorile maxime de temperatură vor rămâne ușor negative pe masivele înalte din nordul Orientalilor dar și din Meridionali, 3-4 grade în celelalte zone montane. În Transilvania, Crișana, Maramureș, parte din Moldova, nordul Munteniei și sud-vestul Olteniei vom avea maxime de până la 7-9, 10 grade. Sudul extrem al Munteniei și Olteniei, Dobrogea, Banatul și o bună parte din sudul și estul Moldovei vor oferi maximele zilei, de la 11 grade, până la 14 – 16 grade, izolat chiar și 17 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Norii care deja sunt prezenți pe cea mai mare parte a țării și lasă și precipitații, nu vor pleca nici pe timpul nopții și al dimineții, chiar și spre prânz. După amiaza și seara aduc un cer mai mult spre senin în cea mai mare parte a țării, cu excepția Banatului, Crișanei și Olteniei, unde norii revin destul de repede.

image

CEAȚĂ:

– Ceața va fi prezentă mai ales pe sudul țării, zonă unde și vizibilitatea ar putea scădea sub 200 și chiar 50 de metri. Nu este exclusă apariția ei și pe Banat, dar pe arii mult mai restrânse și slabă.

image

PRECIPITAȚII:

– Începem noaptea cu precipitații pe zona Moldovei (ploi), Orientali (ploi în zonele joase, lapovițe și ninsori în zonele înalte) și Apuseni (ploi în zonele joase, lapovițe și ninsori în cele înalte). Spre dimineață, ploi slabe vom mai regăsi pe zona Banatului și lapovițe și ninsori în zona Orientalilor. Pentru restul zilei nu mai așteptăm precipitații la nivelul țării noastre.

image

VÂNT:

– Pe parcursul nopții și al dimineții vântul va avea intensificări pe sudul Moldovei, Dobrogea și sud-estul Munteniei, cu rafale ce se pot duce spre 45 – 50 km/h. După amiaza și seara intensificările se mută pe zona de vest a țării.

image

ZĂPADĂ:

– Stratul de zăpadă, încă prezent în zonele montane, va avea de dus lupte grele pe parcursul săptămânii viitoare.

image

CONCLUZII:

– o zi cu ceva precipitații, vânt dar și temperaturi peste normele perioadei. Un Valentine’s Day primăvăratic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *